U trendu

Samo ova reč pomoći će vam da prekinete ljubavnu svađu

Dovoljna je samo jedna „čarobna“ reč da se ublaži svađa među partnerima i uspostavi zajedničko rešenje, tvrdi stručnjak za žene Hal Runkel.

Ta reč je uzvik „ouch“, odnosno „au“, „auč“ ili „jao“. Runkle tvrdi da se taj uzvik u brakovima uopšte ne koristi koliko bi trebao, prenose mediji u regionu.

– Kad ste u konfliktu s partnerom, sigurno ćete upotrebiti neku ‘insajdersku’ informaciju koju imate kako biste ga povredili – kaže Runkle.

On kao primer navodi: „Ako znate da vam partner ili partnerka pokušava smršavti, velike su šanse da ćete reći nešto kao: ‘Naravno da nisi izveo/izvela psa u šetnju, bio/bila si prezauzet/a prejedanjem!'“

Upravo tu nastupa „auč“.

Runkel tvrdi da je to najbolji izraz da pokažete drugoj osobi da vas je povredila.

– Auč! To je bolelo. Ne znam jesi li me namerno hteo/htela povrediti, ali to je ono što si učinio/učinila – pravi je odgovor u toj situaciji, kaže Runkle.

Partner će vam na to verovatno odgovoriti odbrambenim stavom poput: „Povredio/la si i ti mene“, što vam daje mogućnost da priznate da ste oboje rekli neke stvari koje niste trebali pa da privedete konflikt kraju.

Način je to na koji partneru možete pokazati svoju ranjivost i tako mu pokazati koliko ste zapravo opušteni, sigurni i predani tom odnosu – toliko da ste spremni pokazati i svoju najosetljiviju stranu, piše Business Insider.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)