Beba se rodila sa skoro 6 kg, niko ne veruje da je novorođenče (video)

Jedna novopečena majka iz Australije ostala je u šoku kada je na svet donela devojčicu tešku 5.880 grama koju sada od milošte zove „moja mala sumo rvačica“.

Ema Milar prošle nedelje rodila je ćerku Remi Frensis Milar i priznaje da su ona i njen partner Danijel očekivali veliku bebu, ali ne baš toliku. Da priča bude još zanimljivija, devojčica nije izdržala do termina, već je rođena hitnim carskim rezom.

Par iz Sidneja već ima dvoje dece, a oboje je imalo natprosečnu porođajnu težinu. Dvogodišnja Vilou bila je teška 5,5 kilograma, a četvorogodišnji sin Ajs 3,8 kilograma. Poređenja radi, prosečna težina novorođenih beba u Australiji je 3,3 kilograma.

“Imala sam gestacijski dijabetes pa sam očekivala veliku bebu, ali ovome se nisam nadala. Na ultrazvučnom pregledu u 35. nedelji su mi rekli da ima oko 4 kilograma pa nisam verovala da će još mnogo narasti, tim pre što mi je vodenjak puknao iznenada, zbog čega sam podvrgnuta carskom rezu. Mislim da je to i bolje jer sumnjam da bih podnela vaginalni porođaj”, izjavila je Ema za Nine News.

Porodica sada užurbano kupuje novu odeću jer je sve što su pripremili devojčici je pretesno.

“Kad me vide s njom, svi ljudi, babice, roditelji i posetioci u bolnici, pitaju koliko je stara jer ne mogu da veruju da je novorođenče”, kaže tata Danijel.

Ema se oporavlja od carskog reza i ne sme da drži ništa teže od šest kilograma, što znači da dete ipak još neko vreme može nositi u rukama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.