Fotografija oca sa novorođenim sinom zgrozila javnost: Ovo je odvratno (foto)

Fotograf Lejsi Baret iz Melburna odlučila je da odgovori svima koji su negativno reagovali na njenu fotografiju oca koji u naručju drži novorođenog sina, uz kog je još uvek pričvršćena posteljica.

Fotografija je za neke bila previše iskrena, a svoje mišljenje da je to odvratno nisu mogli da zadrže za sebe.

„Posteljica uništava inače lepu fotografiju, ali to je samo moje mišljenje“, napisao je jedan komentator.

Baret je inače specijalizovana za fotografisanje porođaja, a kao odgovor objavila je fotografiju na kojoj je u trudovima, dok sedi na WC-u i doji svoje drugo dete.

Safe and secure in daddy's arms ❤️www.laceybarratt.com.au

Gepostet von Lacey Barratt am Samstag, 8. April 2017

„Prestanite. Odmah. Mišljenja prihvatamo. Nemate pravo da širite svoju mržnju prema porođaju kao ‘pravo ili slobodu govora'“. Kritikovanjem porođaja postižete to da se majka oseća postiđeno zbog odluke koju je donela o porođaju. Stid podstiče postporođajnu depresiju“, napisala je Baret.

Gepostet von Lacey Barratt am Donnerstag, 5. Januar 2017

Dodala je da je majka deteta sa fotografije dobila mnogo kritika jer posteljica nije odvojena od dečaka. Otkrila je i da najbezazlenije kritike mogu da ostave trajne posledice na majke, koje su ranjive nakon porođaja.

„Komentari mogu da naprave veliku razliku između blaženstva nakon porođaja i mračnog razdoblja u kom se preispituju sve odluke“, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.