U trendu

Majka svojoj deci nikada nije kupila poklon za Novu godinu ili Božić i za to ima jak razlog

Polako se pripremamo za Novu godinu i božićne praznike, a mnoge mame i tate već razmišljaju šta da spakuju u paketiće i koji pokloni će naći počasno mesto ispod jelke.

Međutim, jedna mama je priznala da njena deca nikada nisu dobila poklone od Deda Mraza. Uprkos tome što mnogi govore kako je previše stroga, ona stoji pri tome.

Dok većina roditelja pretražuje prodavnice igračaka, Čerlin Sju je otkrila da njeno dvoje dece tek treba da čekaju poklone ispod drveta. Sa dva deteta mlađa od pet godina, Džonatanom (4) i Emom (2), porodica je odlučila da proslavi veliki dan na neobičan način, prenosi Yumama.

Umesto poklona ispod jelke, Čerlin i njen suprug Džared (42) časte svoju decu u danima oko Nove godine – kao što su dani u zoološkom vrtu ili tematskim parkovima. Majka ističe da je ovo bolje od bilo kakvih poklona i ne žele da deca to propuste, jer je ovo sjajno vreme da provedu kvalitetno porodično vreme.

Umesto da slave Novu godinu, oni se trude da idu na izlet ili na put. „Deca ne dobijaju poklone za Božić (Nova godina), ali nisu ni uskraćena. Imali su toliko neverovatnih iskustava i uspomena“, rekla je mama.

Iako je porodica srećna zbog ove tradicije, mnogi smatraju da ovo nije dobra odluka. Mama je podelila nekoliko kritika koje je dobila:

„Ljudi su zaista smešni kada deca ne otvaraju poklone na božićno jutro“, priznala je ona, rekavši: „Toliko je osuđivanja da je neko rekao – ovo je zlostavljanje.“

Negativni komentari nisu naterali mamu iz Australije da preispita taktiku roditeljstva, ali Čerlin kaže da je njeno pravo kako će vaspitavati decu i da ne kupovinom poklona i paketića spašava svoju decu da ne postanu razmaženi.

„Deca se mogu tako brzo razmaziti. Ona očekuju sve više i više i imaju liste želja Deda Mraza koje su tako dugačke i nedostižne. A kada ne dobiju sve što žele, uznemireni su. Nije u redu i zaista nikada nisam želela da moja deca odrastaju misleći da su njihove ‘stvari’ važnije u njihovim životima.“ – rekla je mama.

Kada je njen sin napunio pet godina, čak je odlučila da se odrekne poklona za njegov rođendan i priredila mu veliku zabavu kao alternativu.

„Uopšte nismo protiv igračaka ili poklona, ali mislim da je važno imati razlog za njih“.

Ona i njena deca redovno rade svečane stvari kao što su gledanje božićnih filmova, slikanje sa Deda Mrazom ili zajedničko velikodušno doniranje hrane. Za Čerlin, ovo je ono što je pravo značenje praznične sezone.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar