U trendu

Mama pokazala šta sve zna njen 10-mesečni sin, ljudi su zapanjeni (video)

Iako roditeljima koji se pridržavaju Montesori metode ovo možda ne izgleda čudno, mama Sofi Zi postala je viralna nakon što je objavila video u kojem svom jednogodišnjem sinu zadaje kućne poslove, koje on sa zadovoljstvom obavlja.

Životne veštine u igri su ključni alati za učenje za bebe i malu decu. Pranje prozora, brisanje prašine, pranje sudova, metenje i pranje veša su aktivnosti koje razvijaju koordinaciju oko-ruka, jačaju stisak i snagu ruku, što je kasnije važno za učenje pisanja i druge važne veštine.

„Imate 10 meseci i već znate toliko o osnovnim kućnim poslovima i povezujete ih sa igrom i zabavom i uživate u pomaganju i obavljanju njih“, navodi se u TikTok video snimku koji je prikupio više od 500.000 pregleda.

@schoolpsych.mom

Let your baby & kids watch/help with your daily chores. Even if it takes a bit longer or is a bit messier. It’s so important for their development and they enjoy it! #momsoftiktok #parentingtips #babylife #newmomtips #toddlermom

♬ Feel Good – Tundra Beats

Zi je pokazala kako joj sin pomaže da opere sudove: okreće dugme na veš mašini, stavlja pribor za jelo u veš mašinu i slaže knjige na policu.

„Pustite decu da vas gledaju ili pomažu u vašim svakodnevnim poslovima. Čak i ako to traje malo duže ili je malo neurednije, važno je za njihov razvoj i oni uživaju u tome“, rekla je Zee.

Mišljenja gledalaca su podeljena. Jedni su zadivljeni dečakovim sposobnostima, drugi smatraju da bi majka trebalo da ga pusti da bude dete, treći to isto rade sa decom jer smatraju da je pomoć u kućnim poslovima važna za razvoj samopouzdanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.