U trendu

Noćna mora svakog roditelja: Mama savetuje kako reagovati ako vam se dete izgubi

Korisnica TikToka po imenu Kortni snimila je video upozorenja za mame nakon što se jednoj mami koju poznaje dogodilo nešto zastrašujuće. Majkama savetuje da preterano reaguju ako im dete nestane.

Kako prenosi Yahoo, Kortni je ispričala da je jedna mama bila sa svekrvom i dvogodišnjom ćerkom u kupovini. Zbog nesporazuma mama je mislila da svekrva pazila na unuku dok ona kupuje, a svekrva je mislila da to radi mama. Kako se ispostavilo, ni jedna od njih dve nije gledala dvogodišnje dete i uskoro nisu mogle da je pronađu u prodavnici.

@tayandthetwins

Story behind why you should over react if your kid wanders off… #momtips#safetytips#childsafety#lost#mom#storytime#story#GraphicDesign#fyp#foryou

♬ original sound – courtney

Kortni nastavlja i objašnjava da je majka, nakon što je shvatila šta se događa, počela da viče i pravi scenu. Obezbeđenje je zatvorili tržni centar u kojem su se nalazili, dok su joj neki prolaznici rekli da se smiri i da preteruje. Ispostavilo se da uopšte nije bila previše dramatična. Srećom, devojčica je pronađena, ali naježićete se kad saznate šta se dogodilo.

Otprilike pet minuta kasnije ipak su pronašli njenu ćerku u drugoj prodavnici. Radnica je rekla: „Došla je držeći se za ruku s čovekom za kojeg sam mislila da joj je tata, ali onda je nestao.“

„Taj čovek nije bio njen tata. Pokušavao je da je uzme. Odustao je i nestao čim je čuo da se tržni centar zatvorio“, kaže Kortni.

Pouka priče je da je najbolje preterano reagovati. Budite glasni. Možda ćete biti blago posramljeni, ali to je vredno pronalaska deteta. Dajte do znanja drugima oko sebe šta se događa. Nazovite policiju. Zatvorite svaki ulaz i izlaz. Zatražite da se preduzmu sve mere kako biste brzo i sigurno pronašli svoje dete.

Nestalo dete najveća je mora svakog roditelja. Priče poput ovih su zastrašujuće, ali su potrebne kako bi se mame osvestile. Uvek budite svesni svog okruženja i nikada nemojte ostavljati decu van vidokruga kada ste u javnosti. Ako ipak nestanu, reagirajte preterano i dajte do znanja da tražite svoje dete. Slično je učinila i blogerka Džes Martini, koja savetuje da roditelji odmah reaguju tako da počnu uzvikuju ime deteta, ne obazirući se na poglede stranaca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)