Umesto da nastavnicama daju poklone za 8. mart, učenici uradili nešto predivno (foto)

Iako su tek sedmi razred, za učenike osnovne škole „Đura Jakšić“ iz Kaća, može se reći d asu već položili onaj najveći ispit u životu – kako se postaje čovek.

Humanost na delu 🍀Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR , dana 15.2. je širom Srbije, uz podršku…

Gepostet von Djura Jaksic am Montag, 9. März 2020

Na inicijativu nastavnica u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Kaću, novac koji su njihovi učenici skupili u nameri da im kupe poklone za Dan žena, preusmeren je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka „Nurdor“.

Prema pisanju portala 021, inicijativa za ovu akciju potekla je od nastavnice u ovoj školi, Ane Jacanović, koja je primetila da se iz godine u godinu ogromne sume prikupljaju za skupocene poklone nastavnicama i učiteljicama. Kako kaže, gubi se smisao poklona, obeležavanja praznika žena, a deci se šalje poruka da skupoceni pokloni imaju veću važnost od, na primer, buketa cveća ili bombonjere.

– Iza ideje da novac koji bi inače bio potrošen na poklone bude uplaćen na račun Nurdora stali su svi u školi. S obzirom na to da sam na ideju došla u petak, a da su pojedina deca već kupila poklone, mi nastavnice koje smo dobile poklone otkupile smo iste i uplatile novac na račun Udruženja roditelja dece obolele od raka juče i danas. Deca su bila oduševljena jer su shvatila plemenitost ovakvog čina i znaju gde je novac njihovih roditelja otišao. Ceo dan su bili srećni, hodnicima su uzvikivali ‘Nurdor, Nurdor!’ i nama je drago da smo im dali ovakav primer – izjavila je ona.

Ona apeluje na koleginice iz drugih škola da ovakvu ideju usvoje i doprinesu razvoju udruženja poput Nurdora, a kako bi deca obolela od raka što pre došla do terapije i izlečenja.

– Mi moramo da budemo primer drugima i da iniciramo ovakve aktivnosti – manje da primamo Monine tašne, mikrotalasne uređaje, skupocene satove, čak i bicikl se danas daruje – dodala je Ana Jacanović

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.