Ivana Vujić režira komad „Nana“ u Madlenianumu

BEOGRAD – Rad na predstavi „Nana“ koja će se bazirati na čuvenom romanu Emila Zole počeo je 1. septembra na Velikoj sceni teatra Madlenianum, a premijera ovog komada u režiji Ivane Vujić zakazana je za 20. novembra, najavili su iz ovog pozorišta.

Raskošna priča koja nam prikazuje francusko društvo u vreme Trećeg carstva u centar svog zbivanja stavlja prelepu mladu devojku koja iz najnižih društvenih slojeva dospeva u pozorište Varijete u Parizu i igrajući Veneru postaje miljenica publike.

Ova intrigantna priča o vrtlogu strasti, predaji, ljudskoj požudi i nemoralu je prava tema današnjice.

Dramatizaciju romana uradio je Spasoje Ž. Milovanović, režiju potpisuje Ivana Vujić, a njeni saradnici autori su dramaturg Slavenka Milovanović, kompozitor Aleksandra Kovač, scenograf Vesna Popović, kostimograf Marija Marković, koreograf Dejan Kolarov, Marija Milenković je autor scenskog pokreta, a za scenski govor zadužena je Ljiljana Mrkić Popović.

U naslovnoj ulozi zanosne i razoružavajuće Venere, ali i tragične i zlostavljane žene publika će gledati Tamaru Aleksić, a pored nje brojnu glumačku ekipu čine: Nebojša Kundačina, Rada Đuričin, Vlasta Velisavljević, Bojan Žirović, Miodrag Krstović, Branislav Zeremski, Vesna Stanković, Danica Ristovski, Rade Ćosić, Dimitrije Ilić, Aleksandra Bibić Kolarov, Anja Orelj, Nemanja Stamatović, Vukašin Jovanović, Dragan Sekulić i Dragan Petrović.

(Tanjug)

Napišite komentar