U trendu

„Konjić Grbonjić“ u Pozorištu Boško Buha

BEOGRAD – Pozorište „Boško Buha“ započinje sezonu 2019/2020. premijerom predstave „Konjić Grbonjić“ braće Presnjakov u režiji Ive Milošević.

Iako prvi put na repertoaru Pozorišta „Boško Buha“, ova stara ruska bajka i predstava koja je po njoj nastala na mnoge načine nastavljaju tradiciju koju ovo pozorište neguje od svog osnivanja do danas.

Premijera predstave je zakazana za 13. oktobar, koji je i Dan Pozorišta „Boško Buha“ i tom premijerom ova kuća navršava šezdeset devetu, i počinje da odbrojava jubilaranu, sedamdesetu, godinu svog rada.

Do kraja 2019. godine izaći će još jedna premijera, predstava „Nemušti jezik“ Miodraga Stanisavljevića u režiji Milana Karadžića.

Pozorište „Boško Buha“ već nekoliko decenija neguje i uvek se rado vraća komadima ovog velikog pesnika, koji su uvek bili zanimljivi publici, ali su i Pozorištu donosili nagrade na najvažnijim festivalima.

U nastavku sezone, Pozorište najavljuje saradnju sa priznatim umetnicima koji su značajne delove svojih karijera proveli u toj kući i učestvovali u oblikovanju njegove istorije, poput Ljubivoja Ršumovića, Jagoša Markovića i drugih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar