U trendu

„Košare“, „Pevačica“, „Rokopisac“ na SuperstarTV

BEOGRAD – Nova sezona televizijskog formata „Državni službenik“, kriminalistička serija „Pevačica“, inspirisana ubistvom pevačice Jelene Marjanović u Borči, projekat „Košare“ koji će u televizijskoj formi osvetliliti detalje o herojskom događaju, dokumentarna serija „Rokopisac“, u produkciji Telekoma Srbija, aduti su kanala Superstar TV u novoj sezoni, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Beton hali.

Među najavljenim projektima svakako će mnoge obradovati nova sezona serije „Državni službenik“, pod rediteljskom palicom Predraga Gage Antonijevića.

Višedecenijski mrak oko delovanja tajnih službi u Srbiji donekle, na veoma zanimljiv način, razvejava upravo serija „Državni službenik“. Antonijević je napomenuo da će snimanje nove sezone započeti 1. novembra.

„Imaćemo i glumačka pojačanja koja će obradovati publiku. Garantujem da će nova sezona serije biti još uzbudljivija od ovoga što su gledaoci do sada imali prilike da vide“, kazao je Antonijević.

Prema njegovim rečima, serija „Pevačica“ izazvaće veliku pažnju publike jer je reč o kriminaslističkom igranom tv formatu, inspirisanom ubistvom pevačice Jelene Marjanović u Borči.

„Serija će se, između ostalog, baviti crnom magijom, vradžbinama, vračarama… Njena tema nije samo šta se desilo na nasipu u Borči, već i šira slika o okolnostima u kojima se taj zločim dogodio. Već postoji interesovanje van granica Srbije za tu seriju“, kazao je Antonijević.

Serija „Košare“ biće projekat koji će na Suprstar TV doneti istinitu priču o herojskom događaju iz naše novije istorije.

Autori Balša Đogo i Nemanja Mičić najavili su ekranizaciju bitke na Košarama i veran prikaz prvih dana teške borbe koja je postala simbol odbrane otadžbine.

Nemanja Mičić se zahvalio svima koji su omogućili snimanje serije, a Đogo je naglasio da mu je velika čast što će snimati seriju koja se bavi događajima na Košarama.

„Đorđe Milosavljević je napisao scenario za film Košare koji je dobio sredstva za produkciju od Fimskog centra Srbije, na konkursu u maju mesecu ove godine. Telekom Srbija je prepoznao važnost celog projekta i tako smo Mičić i ja dobili priliku da napišemo 12 epizoda serije. Spremamo se za snimanje koje će početi, 2020. godine“, kazao je Đogo i napomenuo da će film i serija govoriti o dečacima iz Trećeg graničnog bataljona koji su se našli na karauli Košare.

„Reč je o veoma osetljivoj temi, moramo pronaći balans između fikcije i realnih dokumenata. Čeka nas veliki posao. Glavni junaci biće veoma mladi glumci, zapravo, studenti dramskih akademija, ali i prekaljene zvezde našeg glumišta u ulozi njhovih oficira“, kazao je Đogo.

Petar Peca Popović, jedan od najboljih i najautoratitvnijih poznavalaca rokenrola u nekadašnjoj Jugoslaviji, najavio je dokumentarnu seriju Rokopisac, u kojoj učestvuje 80 najznačajnijih rokenrol stvaralaca, producenata i kritičara, pisaca, slikara, dizajnera…

„Pokušali smo da napravimo dokument o vremenu kada je rokenrol bio jako značajan u jugoslovenskim okvirima“ kazao je Popović.

Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju Telekom Srbije, napomenuo je da je je zahvaljujući programu Superstar TV produkcijska scena u Srbiji podignuta na viši nivo.

„Za samo tri meseca uspeli smo da uspostavimo Superstar TV koji se odmah nasao među deset najgledanijih kanala u zemlji. Pokušali smo da stvorimo srpski HBO, čiji je program sastavljen isključivo od filmova i televizijskih serijala. Naš plan je da u budućnosti serije i filmovi u srpskoj produkciji čine veći deo sadržaja tog kanala“, kazao je Lučić i dodao da se Telekom Srbije za samo godinu dana nametnuo kao najveća produkciona sila u regionu.

„Među našim planovima je i internacionalizacija naših serija, odnosno status tih televizijskih formata sličan ugledu koje su imale jugoslovenske serije šesdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Prezentovaćemo naše serije na svim svetskim festivalima“, kazao je Lučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.