Jezik za zube: muškarcu ne smete reći ovih 5 stvari

Često se piše i priča o tome šta sve ne bi trebalo reći ženama. Postoje, međutim, i stvari za koje bi mnogi muškarci voleli da ih žene nikad ne izgovore, a mi ćemo navesti deset takvih.
1. „Izgledaš slatko u tome.“ Nemaju muškarci ništa protiv slatkog – ako se to odnosi na hranu. Reći će i za neko štene ili mače da su baš slatki. Međutim, malo koji muškarac će želeti da njega smatrate slatkim. Zgodnim, poželjnim, zaštitnikom, nekim na koga se možete osloniti, to svakako – a u tu sliku se ne uklapa da budu slatki. Muškarac kome kažete da izgleda slatko smesta će otići da se presvuče, ili će se barem potruditi da nikad više ne obuče to što je stavio na sebe tom prilikom.
2. „Moramo da razgovaramo.“ Na te reči kod velikog broja muškaraca zazvoni zvono za uzbunu. Ta rečenica njima često znači da ćete vi nešto da im zamerite, da ćete ih napadati, da ćete se svađati s njima, da će biti prisiljeni ili na svađu ili na izvinjavanje ili oboje… Ništa lepo. Mnogo koji muškarac će, čim čuje tu rečenicu, poželeti da smesta pobegne. Ako postoji nešto o čemu želite da razgovarate, razgovarajte o tome, najbolje onda kada ste oboje opušteni – i bez tog zastrašujućeg uvoda.
3. „To je samo igra.“ Ima muškaraca koji će se složiti s tim. Međutim, mnogi neće, veoma su strastveni kad se radi o njihovom omiljenom sportu (ili o nekoliko omiljenih sportova), i rezultat neke utakmice može prilično uticati na njihovo raspoloženje te večeri, nekad i duže. Reći muškarcu da je fudbal samo igra slično je kao reći ženi: „To su samo cipele“.
4. „Sve je u redu.“ Nijedan muškarac ne voli da čuje da je sve u redu onda kada izgledate nesrećno. Ako želite da na neko vreme budete ostavljene na miru, da vas ne dira, da se same saberete, recite mu to – mnogi muškarci tako reaguju kad nešto nije u redu i neće mu biti nimalo teško da razume. Ali, ako želite nešto drugo, vaš dragi bi zaista voleo da mu to i kažete – ne ume da vam čita misli, ma koliko vas voleo, a ako ga naterate da nagađa, verovatnije je da će mu svakakve neverovatne ideje pasti na pamet nego da će pogoditi o čemu se radi.
5. „Zvučim kao moja majka.“ Bolje je to ne izgovarati, čak ni u šali. On ne želi da budete kao vaša (ako je iole zreo, ni kao njegova) majka, i ideja da biste to mogle postati jednog dana ga nimalo ne oduševljava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.