3 pitanja na koja svi treba da odgovorimo pre stupanja u BRAK

Brak nije igra i zato biste trebali da budete sasvim sigurni da je osoba preko puta vas ona sa kojom ćete dočekati starost

Brak je zajednica koja traži puno rada, truda i odricanja.

Ova tri pitanja biste trebali da postavite sebi i iskreno odgovorite na njih. Odgovori će vam otkriti da li ste spremni da uplovite u bračne vode.

Da li vam je sreća vašeg partnera na prvom mestu?

Da li znate šta je tajna srećne veze i braka? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svoga partnera stavljaju ispred svoje.

Ukoliko je vaš odgovor potvrdan jedan ste korak bliži oltaru.

Zašto volite partnera?

„Jednostavno ga volim’ je najgori odgovor koji možete da date na ovo pitanje, kažu stručnjaci.  Ako vaš odgovor glasi upravo ovako to onda znači da emocionalno još uvek niste spremni za brak i da još uvek niste razumeli značenje ljubavi.

Ukoliko vas partner čini srećnim i pored njega želite da se budite do kraja života, jasno biste trebali da navedete razloge sreće i šta je to što vas svakoga dana iznova osvaja kod njega. Jedni je taj odgovor pokazatelj da ste spremni za brak.

Da li ste spremni na život u kojem ćete dopunjavati jedno drugo?

Zajednički život se značajno razlikuje od onog bre braka. Na sledeće pitanje odgovor mora da bude da ukoliko želite uspešan brak.

Da li su planovi i način života vas i vašeg partnera isti i da li ste spremni na kompromise?

Život u dvoje podrazumeva dosta dogovora i usaglašavanja sa partnerom. Kompromis je ključna reč kada se radi o bračnom životu, bilo da se radi o nekim banalnim stvarima do onih bitnijih, kao što je način vaspitavanja dece.

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna i velika pitanja je razgovor sa partnerom. Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno ‘da’ to se neće promeniti preko noći već će se problem samo pogoršati.

Napišite komentar