U trendu

3 razloga za jutarnji seks, kad ih čujete, svako jutro ćete ovako započinjati

Donosimo vam tri razloga zašto je dobra „jutarnja akcija“ među čaršavima!

Neko najviše uživa u seksualnom odnosu uveče, drugi više vole da se razbude jutarnjom akcijom. U koje god doba dana ili noći da imate seks, znajte da dobro utiče na vaše zdravlje, a mi vam donosimo tri naučno potvrđena razloga zašto je zornjak ipak najbolji.

Bićete produktivniji

Seks pozitivno utiče na naše raspoloženje zbog supstanci koje se luče u telu tokom odnosa. Zato je dobro da na ovaj način popravite raspoloženje kada se probudite i ceo dan provedete „pevajući“.

Inače, istraživanje iz 2018. godine u kojem je učestvovalo 1.000 ljudi pokazalo je da 53 odsto muškaraca i 45 odsto žena prijavljuje veću produktivnost tokom dana, nakon jutarnjeg odnosa.

Smanjiće stres

Kao što smo rekli, tokom odnosa se u telu luče hormoni, oksitocin i dopamin, a to će vam pomoći da tokom dana budete opušteniji. Dakle, malo razgibavanja među čaršavima ujutru, manje stresa tokom dana!

Nivo testosterona je tada najviši

Ne vole svi da raspale strasti čim se probude, ali seksualni terapeuti tvrde da je to najbolji početak dana, posebno zbog toga što je kod muškaraca nivo testosterona najviši ujutro, u trajanju tri do četiri sata posle buđenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.