U trendu

3 razloga zašto muškarci ne žele da zaprose devojku

Jesen je tradicionalno vreme svadbi i na društvenim mrežama ovih dana možemo videti bezbroj snimaka venčanja, ali postoje mnoge devojke koje postavljaju sebi isto pitanje: „Zašto moje dečko mene da zaprosi?“.

Postoje parovi koji su godinama zajedno i koji žive u vanbračnoj zajednici, ali ne žele da stanu na ludi kamen. Psiholozi su istraživanjem došli do nekoliko najčešćih razloga zbog kojih muškarci ne žele da se ožene. Neki od njih nisu povezani sa njihovom partnerkom, a stručnjaci savetuju žene da umesto što se pitaju zašto nisu zaprošene, razmisle o tome zašto žele brak.

Postavlja se glavno pitanje: šta je ono što će brak pružiti, a dugotrajna veza i zajednički život već nisu?

Evo nekoliko razloga zbog kojih muškarci ne žele da zaprose svoje devojke:

Nije spreman za brak

„U istoriji muškarci su bili spremni za brak kad su se finansijski osigurali, a žene su želele da se udaju onda kada su razmišljale o deci“, kaže psiholog Helen Fišer i ističe da to ne znači da muškarci ne žele brak, već prosto imaju svoju perspektivu.

„Prvo mora da ima osećaj da zna šta radi i koji je njegov put u životu“, rekao je Džon Grej, savetnik za ljubavne odnose.

Niste „ona prava“

Iako im je lepo u vezi, muškarci često razmišljaju o tome da li njihova devojka može biti dobra žena. Tačnije, žena kakvu oni zamišljaju. Zbog lične nesigurnosti i misli o tome da li bi mu devojka bila čitav život partner i podrška, neće odlučiti da zaprose devojku.

Niste o tome razgovarali

Mnogi muškarci neće pitati devojku da se uda za njih, ako nikada pre toga nisu razgovarali o tome. Odbijanje je najgori scenario koji mogu da zamisle, a retko ko će to uraditi potpuno neočekivano. U 90 odsto slučajeva pokazalo se da su veridbe dogodile jer su parovi pre toga pričali o zajedničkom životu, planovima i budućnosti.

Ako ste toliko sigurni da želite da provedete ostatak svog života s tim muškarcem, onda morate da se naviknete da razgovarate s njim o stvarima koje vas plaše i zbog kojih vam je neprijatno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar