U trendu

4 saveta kako žena da doživi orgazam i bez telesnog dodira ili seksa

Orgazmi su sjajni. Svaka žena koja ih je doživela dobro zna koliko zadovoljstvo oni mogu da proizvedu. Ipak, mnogi se pitaju da li je moguće doživeti orgazam bez seksa?

-Vrlo moguće, kaže Lola Džen, seksolog i stručnjak za mentalno zdravlje

– Naša su tela vrlo pametna, ako im dovoljno verujemo i pustimo ih da rade sama, mogu da nas zapanje – kaže ona.

Ovo su načini na koje žena može doživeti orgazam bez telesnog kontakta ili seksa:

Orgazam u snu

Moguće je da se žene seksualno stimuliši u snu, pa na taj način i dožive orgazme. To se događa dok je mozak u REM fazi sna. Ovo je možda i najneočekivaniji primer orgazma bez dodirivanja.

Prema časopisu Women’s Health Magazine, tokom REM-a telo „doživljava autonomne fluktuacije“. Drugim rečima, krv teče kroz različite delove tela – uključujući i genitalije.

Mozak je definitivno veoma moćan organ. Često se iz snova budimo sa osećajem da se ono što smo sanjali zapravo zaista desilo. Ako je to tako, zašto onda ne bismo imali intenzivna seksualna iskustva koja takođe izgledaju kao stvarna?

Vežbanjem do orgazma

Ako vam fali podsticaj da krenete u teretanu, možda baš ovo bude okidač. Orgazam je moguće doživeti i tokom vežbanja.

– Vežbe koje uključuju aktiviranje karlice, nisu korisne samo za kontrolu zadovoljstva i izdržljivosti u određenim seksualnim pokretima, već ponekad mogu da izazovu i jak orgazam – objašnjava Lola.

Treninzi tokom kojih se najčešće mogu doživeti orgazmi su oni u kojima žene upražnjavati vežbe koje uključuju trbušne mišiće. Dobre su i one koje uključuju dizanje tegova, ali i joga. vožnja bicikla, trčanje, šetnja i planinarenje, piše Miss7.

Mislite na seks

Možete doživeti orgazam čak i ako samo razmišljate o seksu Neke žene su izjavile da imaju tu sposobnost da i pri samoj pomisli na orgazam mogu da ga dožive.

Zvuči li to kao san? Pa, postoje teorije koje to potvrđuju.

Dr Beri Komisaruk, koautor knjige The Science Of Orgasm, rekao je za Daily Mail:

Centri za zadovoljstvo mozga povezani s orgazmom uključe se kod žena koje zamišljaju da doživljavaju orgazam na jednak način kao i kod žena koje orgazam doživljavaju na više konvencionalan način.

– Pogotovo kad se erotska napetost pojača, neke žene se mogu toliko uzbuditi da mogu doživeti orgazam ne dodirujući se – objašnjava ona. Ako želite pomoć u tom procesu, Jansen predlaže ritmično stiskanje mišića karlice praćeno dubokim disanjem.

Joga i seks

Za orgazam je važno pravilno disanje, kao i vežbe u kojima je fokus na karlici. Sve ovo čini osnovu joge, pa stručnjaci tvrde da se prilikom vežbanja lako može doživeti orgazam.

Jedan od ciljeva joge je da se poveća snaga mišića oko genitalija.

Seksolog dr Džefro TolTris rekao je za The Daily Beast da kada žene angažuju svoje PC mišiće (pubococcygeus), ​​tkivo oko g-tačke nabubri, što može da dovede do vrhunca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.