U trendu

7 pravila srećne veze

Život donosi različite tipove veza, od toksičnih i nesrećnih do zdravih i srećnih.

Stručnjaci za veze misle da je važno odupreti se ljubomori i ne dopustiti prošlosti da vam naruši odnos.

Život donosi različite tipove veza, od toksičnih i nesrećnih do zdravih i srećnih. No, kako znati da će vaša veza potrajati dok ste još zajedno? Stručnjaci misle da je ključ u ovih sedam znakova.

1. Izazov za vas predstavlja mogućnost

Svaki par prolazi kroz uspone i padove, a kako bi opstali potrebno je prevladati razne izazove. Umesto da se zamarate problemima, razmisliti kakve vam mogućnosti pruža veza i što možete stvoriti od nje.

2. Nema mesta ljubomori i zavisti

S partnerom se nemojte takmičiti ni u čemu jer to nije zdravo. Umesto toga, potičite jedno drugo u pronalasku snage i pomozite svojoj boljoj polovini da proširi svoje vidike, znanje i veštine.

3. Ne robujete tradiciji

Posvetite pažnju vrednostima koje su vam oboma bitne i ostavite prostora za stvaranje zajedničkih tradicija.

4. Ne dopuštate prošlosti da vam naruši sadašnjost i budućnost

Prošlost ostavite tamo gde i pripada – iza vas. Tu su taktiku svladali srećni parovi koji ne dopuštaju da im nešto naruši sadašnjost i budućnost.

5. Vidite ljubav oko sebe

Zbog užurbanog života često izgubimo iz fokusa ljubav i radost koji nas okružuju. Svakoga dana izdvojite nekoliko trenutaka za sebe kako biste prepoznali te pozitivne emocije.

6. Komunikacija je nužna

Svesni ste da veza neće uspeti ako ne adresirate svoje probleme. Komunicirajte jedno s drugim i ne nakupljajte negativne emocije u sebi.

7. Znate da ljubav nije bajka

Život nosi uspone i padove s kojima se ponekad teško nositi. No, važno je zapamtiti, bajke su samo izmišljene priče, a u ljubavi ne teku uvek med i mleko.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.