U trendu

8 stvari koje bi muškarci voleli da žene znaju o seksu

Iako se veruje da su žene zahtevnije u seksu, muškarci ipak vode u komplikovanju stvari u krevetu. Zaboravite na sve stereotipe koje ste videli u medijima i filmovima – donosimo vam 8 stvari koje muškarci žele da nežniji pol zna o seksu, od njih samih i stručnjaka.

„Odgovaramo na pohvale“

Veruje se da su muškarci toliko opterećeni svojim libidom da nisu nimalo samosvesni kada je seks u pitanju. Ali, to je pogrešno. Oni nisu ništa drugačiji od žena – i te kako brinu o tome kako im izgleda frizura, stomak (i drugi merljivi organi) kao i brojni drugi atributi.

„Plašimo se intimnosti“

Istraživanja su pokazala kako su dečaci u školskom uzrastu privrženiji i ekspresivniji od devojčica istih godina. U to vreme počinje i društvena represija – na reči, osećanja i misli – i njihova želja za ljudskim kontaktom se guši.

Tabu je da ova želja za intimnošću, koju društvo želi ‘da ispire’ iz mozga muškarca, plaši muškarca. To nije zbog toga što ih guši, već zato što shvate koliko vape za bliskošću.

Zato, kada se on povuče u sebe nakon seksa, možda je šokiran činjenicom da baš toliko žudi za vašom pažnjom.

„Cenimo seks zbog seksa samog“

Prema Džou Kortu, psihoterapeutu i seksologu, „muškarci žele da njihove žene uživaju u sirovom seksu, ne samo da ga pretrpe ili ga shvate lično. Muškarcima nije bitno da dominiraju ženom, nego da je iznenade.“

„Nije sve u … znate već“

Iako je penis ‘glavni akter’, muškarci imaju i druge erogene zone, kaže psiholog Melodi Šafer.  „Muškarci imaju tendenciju da ne daju uputstva ženama (za vreme seksa) jer misle da će se one zatvoriti i neće hteti ni da ih dodirnu. Ali, postoji puno mesta gde ih žena može dotaći“, poput grudi, unutrašnjih strana butina i lica. Postoje i druga dva ključna područja: ako se laganim pokretom ‘zgrabe’ njegovi testisi, to ga može strašno uzbuditi, kao i stimulacija međice za vreme oralnog seksa.

„Mi podstičemo fantazije“

„Muškarci žele da podele svoje fantazije, ali se plaše da će ih njihove žene postideti ili osuđivati“, kaže Kort. Slično, dr. Šafer kaže da muškarci žele da im njihove žene otkriju svoje maštarije. Ako mislite da je ovo ostvarivo u vašoj vezi, inicirajte neke igrice u kojima niko neće nikoga osuđivati ili smislite seksi scenarije koje ćete zapisati na papir pa izvući jedan kada dođe vreme za to. Prilagodite scenarije zajedničkim radom, ako nekome nije prijatno ‘da se uživi u ulogu“.

„Volimo kada pričate“

Pričanje tokom seksa podstiče više od naših ušiju. Tu se radi o ‘prljavom’ pričanju, hvaljenju i instrukcijama, za početak. Koliko god zvuči zabavno, ženski govor može muškarca učiniti moćnijim i muževnijim.

„Potrebna nam je vaša iskrenost“

Seks može da reši puno stresnih situacija u vezama, ali takođe ih može i uzrokovati. Ako se muškarci žale na manjak seksa, možda ne shvataju one stvari koje leže ispod svega toga. Treba da im se kaže šta je posredi.  Muški ego je usko vezan sa seksom pa će sve probleme u spavaćoj sobi pre objašnjavati našim manjkom interesa, umesto s nekim postojećim problemom koji se mora rešiti.

„Volimo ‘ples'“

Muškarci vole dobar izazov. Dopustite da vam se udvaraju i da se osećate poželjno. Dr. Kort kaže da je „emocionalna intimnost u bliskosti, ali održavanje seksualne želje zahteva određenu količinu udaljenosti“. Tu je taj ‘ples’ – dopuštanje da mu drugi gledaju u ženu, da se ona sama zabavlja sa svojim igračkama, da mu dopusti opuštanje uz pornografske filmove i slično. To prema stručnjacima održava ravnotežu između seksualne želje i međusobne odanosti jedan drugome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.