najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

A šta ako naiđe neko bolji?

Pitanje iz naslova postavi sebi nemali broj ljudi, i muškaraca i žena, koji su u vezi. Jeste, lepo im je u vezi, nema tu nekih velikih sukoba ni neslaganja, ali šta ako je “negde tamo” neko još bolji? Ili, čak ne ni nužno bolji, već samo drugačiji, a vi biste da i to iskusite? Takva dilema neretko dovede do raskida.
Moguće je da vam deluje kao da bi pitanje iz naslova postavila samo nezrela osoba. Ako je tako, niste daleko od istine. Jeste nezrelo raskinuti vezu u kojoj vam je dobro samo da biste mogli još malo da “pipkate, štipkate i isprobavate”. Da nađete nešto “mlađe i slađe”, ili šta god da vam je po volji. Da i vas ponovo traže, i da možete da odgovorite na to bez griže savesti, bez toga da nekog prevarite (i to nekog ko je zaista fina osoba koja vam se sviđa, ali, eto, vi biste da probate još nešto).
Nezrelo jeste, ali nezrelost nije greh sam po sebi. Ne rađamo se zreli, niti postoji tačno određena brzina kojom svi moraju da sazrevaju. A raskinuti vezu u kojoj ste jednom kad uvidite da trenutno niste raspoloženi za nešto ozbiljno, nego biste da isprobavate (“udarate recke”, kako bi neki rekli, ili eksperimentišete, istražujete, i sve to sa što više različitih osoba – i nadamo se uz odgovarajuću zaštitu od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti), nekad je ipak bolje i više fer nego silom ostajati u vezi u kojoj više ne želite da budete i lagati tu divnu osobu koja je s vama da je volite koliko i ona vas, ili ostati u vezi s tom osobom i varati je sa svakim kome vas radoznalost privuče.
“A šta ako naiđe neko bolji” je faza kroz koju prođe velik broj ljudi. Ne svi, ali mnogi da. I kad je već tako, bolje je sebi priznati da ste u takvoj fazi i ponašati se u skladu s tim nego lagati i sebe i druge, i na kraju više povrediti tu finu osobu koja je s vama nego što biste je povredili da ste joj rekli istinu, i uz to je držati uz sebe kao nekakvu rezervu, u lažnom uverenju da je volite koliko i ona vas, i tako joj ne dopuštati da nađe nekog drugog – nekog ko bi bio sposoban da joj zaista uzvrati ljubav.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Ali kada vam ta fina osoba u koju ste se pouzdali rekavši joj šta vas muči, dakle istinu, kaže “idi, ali ne vraćaj se više” ili “za tebe onda ovdje kod mene nema više mjesta”, dileme nestaju. Tlo pod nogama se možda i uruši, ali vi niste više s jednom nogom tamo, a drugom onamo, raskrečene i sklone padu. Bolje nije obavezno i finije, nežnije, prihvatljivije. A i navika ušuškanih kreveta koji ne truckaju svaki čas, ali griju sasavim solidno svojom toplinom ljudskosti, pažnje i poštenja, ne znači da će svaki čas zgasnuti, a ruka sa druge strane se pružiti da vas privuče pod svoje okrilje i pomalo zaštiničku moć nove vatre koja nas grije, ali dokle?! Uz sve mjere opreza, pitam se dokle seže odstupnica i rezerva za “lak san”.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike