Ako ovo radite na društvenim mrežama, na korak ste do razvoda

Svi smo danas aktivni na mrežama, ali ono što radimo na njima može da otkrije probleme koje ni sami sebi ne želimo da priznamo

Psiholozi koju se specijalizovani za partnerske odnose za odnose sajta YourTango upozoravaju da određene navike na društvenim mrežama mogu ukazivati na nezadovoljstvo i nesreću žene u braku.

Ovo su najtipičniji znaci:

Dopisivanje sa bivšim

Ako primećujete da sve više razgovarate sa muškim prijateljima iz prošlosti, bivšim partnerima ili flertujete sa poslovnim poznanicima, a pritom i lajkujete ili komentarišete njihove objave, možda tražite nešto na pogrešnom mestu. Proveravate svaku poruku, lajk ili komentar, čak i kasno u noć ili rano ujutro. Možda delite stvari na mrežama koje ne delite sa supružnikom, krijući to od njega i pretvarajući se da komunicirate sa nekim drugim. Ako se prepoznajete u ovim navikama, jasan je znak da nešto nedostaje u vašem braku.

Non stop na telefonu

Ako provodite previše vremena proveravajući mreže dok je vaš suprug u blizini, ili diskutujete na forumima i grupama umesto da iskoristite vreme sa partnerom, ili čak flertujete sa osobama koje upoznajete online, možete se udaljiti od partnera na mentalnom i emocionalnom nivou. Ove navike mogu izazvati ozbiljne probleme u vezi ili braku.

Tik tok zabavniji od partnera

Treća navika koja ukazuje na nezadovoljstvo u braku je kada vam je zabavnije na društvenim mrežama nego sa partnerom. Ako tražite zabavu i uzbuđenje gledajući Facebook, TikTok, Instagram umesto da provodite kvalitetno vreme sa suprugom, to može biti znak da u vezi ne dobijate ono što vam je potrebno. Dok audio knjige, kursevi jezika i istraživanja mogu biti zanimljivi, ako stalno tražite zabavu na drugim mestima umesto sa partnerom, to ukazuje da nešto nedostaje u vašem odnosu.

Ako se prepoznajete u ovim navikama, vreme je za ozbiljan razgovor sa suprugom. Da bi veza napredovala, oboma partnerima mora biti fokus na vezi, a ne na društvenim mrežama, piše Naj žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.