U trendu

Ako radite ove 4 stvari – gušite svog partnera

Ideja o tome da vi i vaš partner upotpunjujete jedno drugo može zvučati romantično, međutim, ta ideja povlači sa sobom još jednu, a to je da niste potpuni bez njega/nje.

Iako je nemoguće nekog previše voleti, sasvim je moguće nekoga „gušiti“ svojom ljubavlju. Ideja o tome da biste mogli svojom pažnjom i posvećenošću da preterate može da vam zvuči čudno, naročito ako ste planirali da ostatak života provedete zajedno.

Međutim, osećaj da vas voljena osoba opterećuje predstavlja stvarni problem, koji mnogi ne žele da priznaju.

Nema ničeg lošeg u tome da sa voljenom osobom provodite kvalitetno vreme, ali sasvim druga krajnost je kada svojim postupcima „gušite“ svog partnera.

Možda prolazite kroz fazu u vezi kada verujete da bi se vaši odnosi mogli poboljšati ako se više posvetite partneru, ali to se neće dogoditi ako se on oseća kao da ne može da diše.

Ovo su znaci na koje treba pripaziti:

Ne želite da partner provodi vreme sa drugima
Prijatelji i porodica su važne osobe u životu svakog od nas. Bilo da ste u braku ili niste, nikad ne bi trebalo da izgubite kontakt sa ovim ljudima.

Ako vi smatrate da vaš partner ne treba da se viđa sa svojim prijateljima i porodicom, jer vi ispunjavate njegove, a on vaše potrebe, u velikoj ste zabludi. Istina ne može biti dalja od toga.

Verujete da vas partner upotpunjuje
Ideja o tome da vi i vaš partner upotpunjujete jedno drugo može zvučati romantično, međutim, ta ideja povlači sa sobom još jednu, a to je da niste potpuni bez njega/nje.

Vaš partner je tu da bude vaša podrška, vaš najbolji prijatelj, ljubavnik, neko ko će stajati uz vas kada je najteže, ali ne i neko ko dopunjava vašu ličnost. Ovakav stav stvara nezdravu zavisnost.

Partner vas više ne sluša
Da li vaš partner ima običaj da „odluta“ dok razgovarate? Iako postoje osobe koje bi radije slušale nego govorile, ipak proverite koliko često se dešava da već na pola razgovora vidite da partnerove misli više nisu tu.

Previše monologa o svakoj sitnici koja vam se dešava većinu ljudi tera na bekstvo, makar u mislima, pišu Vijesti.me.

Proveravanje telefona
Sasvim je legitimno uspostaviti politiku poverenja u braku koja uključuje telefon bez zaključavanja ili zajedničku lozinku.

Međutim, ako konstantno uzimate partnerov telefon i prelistavate njegovu elektronsku poštu, gledate fotografije koje ima u galeriji ili poruke koje razmenjuje sa drugim ljudima, to nije prihvatljivo ponašanje.

Opsesivno je i vrlo ga je teško kontrolisati. Još je teže takvo ponašanje podnositi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.