U trendu

Ako vam neko govori ovih 5 stvari – bežite i ne osvrćite se

Manipulatori i psihopate su, pre svega, društveni predatori. Oni koriste šarm i manipulaciju kako bi dobili ono što žele od drugih. Njihov ‘plen’ su porodica, prijatelji, ljubavnici i saradnici. Ono što ih „odaje“ su neke uobičajene fraze koje možete čuti od psihopate kada žrtvu pokušava da napravi ludom i kada želi da potkopa nečije samopouzdanje.

Većina psihopata zapravo su nenasilni i zatvoreni članovi društva, a postoji velika šansa da ih nećete primetiti jer su izuzetno altruistični i izgledaju nevino običnim posmatračima.

Donosimo nekoliko stvari koje psihopate vole da govore kako bi nekoga izludeli. Naravno, ako neki vaš prijatelj ili član porodice izgovori nešto od nabrojanog, ne mora da znači da je psihopata, ali tu izjavu možete shvatiti kao alarm i reagovati kako bi popravili svoj odnos.

1. „Previše sve analiziraš!“

Naravno, postoje ljudi koji sve previše analiziraju, ali psihopate namerno rade stvari da se osećate kao da ste na ivici ili paranoični. Namerno flertuju da vi to vidite i kada ih pitate zašto to rade, oni vas optuže da sve previše analizirate. Psihopatama je cilj da sumnjate u svoju intuiciju i stalno vam usađuju osećaj anksioznosti, a zatim vas  okrive da ste luda i paranoična.

2. „Mrzim dramu!“

Stalno govore da mrze dramu, a ipak oko njih je uvek najviše drame. Psihopate će vas prvo idealizovati i hvaliti vas, ali kako im sve brzo dosadi to neće trajati dugo. Pre ili kasnije njihove loše osobine izaći će na površinu i to će vas zbuniti pa kada spomenete njihove mane i svoje frustracije njihovim ponašanjem oni će reći da samo volite da dramite i stvoriće vam osećaj krivice jer ste im nešto prigovorili.

3. „Preosetljiva si!“

Nakon što vas stalno hvale i laskaju, počeće da vas ignorišu i čekaće da reagujete. Kada napokon reagujete, optužiće vas da ste preosetljivi. Vređaće vas, omalovažavati i kritikovati dok vi konačno ne puknete. Zatim će vaše reakcije okrenuti protiv vas kako bi vas učinili ludom. Za nekoliko nedelja, psihopate vas mogu pretvoriti iz izuzetno opuštene osobe u nesigurnu koja sumnja u sebe.

4. „Pogrešno si me shvatila“

Naravno, svi parovi imaju nesporazume, ali psihopate će namerno reći stvari za koje znaju da će vas isprovocirati. Kada reagujete, oni će vas okriviti za nesporazum. Često će i poreći da su neke stvari uopšte rekli. Oni jednostavno pokušavaju da urade sve da posumnjate u svoj zdrav razum.

5. „Ti si luda i ljubomorna!“

Psihopate sve svoje bivše prijatelje i partnere proglase ludima i ljubomornima pa će tako i vas. Na početku će vas deliti komplimente, a onda kada počnu da vas izluđuju, vi ćete poludeti i biti proglašeni ludom. Ako želite da prekinete taj odnos, najbolje je napraviti ‘čisti rez’ bez poziva, poruka i mejlova jer će psihopata i dalje želeti da vas uvuče u svoju bolesnu igru. Dobra vest je da kada psihopata primeti da sumnjate u svoju intuiciju, to znači da im je vaša intuicija stvorila problem. Psihopate nastoje da psihički unište svakoga ko bi mogao da ugrozi njihovu iluziju normalnog pogleda na svet pa kada počnu s vama da igraju umne igrice, to znači da vam je intuicija dobra i da ste na pravom putu da ih razotkrijete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.