U trendu

Ako žena ovo radi tokom seksa, sklonija je preljubi

Istraživanje objavljeno u časopisu Archives of Sexual Behaviour, proučavalo je 138 žena i 121 muškarca u heteroseksualnim vezama. Postavljeno pitanje odnosilo se na orgazam i varanje.

Pokazalo se da što je više vrhunaca žena lažirala, tim je bila veća verovatnoća da je već varala odnosno da će opet varati u budućnosti. Stručnjak za seks dr. Tami Nelson otkrila je da je neverovatnih 80 posto žena priznalo da lažira vrhunac.

Prethodne studije pokazale su da žene koje lažiraju orgazam osećaju nezadovoljno seksom sa svojim partnerom ili partnerima, ili su pak nesposobne da saopšte i iskreno priznaju šta zapravo žele tokom seksa. Upravo to objašnjava potrebu neprestanog lažiranja vrhunca i varanja.

Posledica laganja o doživljenim orgazmima je ta da žena verovatno neće ni u budućnosti doživeti orgazam jer će njihovi partneri živeti u uverenju da je ono što su radili, valjajući se po krevetu, upravo ono što dovodi nju do orgazma. Većina muškaraca ne shvata da se žena prvo mora osećati sigurno, prijatno, intimno i u dodiru sa svojom senzualnošću pre nego što bude spremna za genitalnu stimulaciju.

Možda se plaše da kažu da im je potrebno više vremena. Možda se boje da pokažu svoja stvarna osećanja ako ne odgovaraju slikama onog što bi trebalo da dogodi u krevetu. A može se plašiti i da povredi partnerova osećanja govoreći mu da je ono što rade ne uzbuđuje. Ova je situacija posebno izazovna ako ne poznaje svoje telo dovoljno dobro da bi predložila drugu mogućnost ili ako je njeno prošlo iskustvo takvo da njen partner nije bio otvoren za razgovor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)