U trendu

‘Alfa ženke’ oprez: Ove vaše navike smetaju jačem polu!

Vlada mišljenje da većina žena sanja o tome da formira jaku i zdravu vezu sa lepim i muževnim muškarcem. Veliki broj, ipak, ne shvata da biti u vezi sa samostalnim i “pravim” muškarcem nije lako, iz razloga što zahteva stalan razvoj odnosa i obostrano poštovanje. Muškost je glavna odlika prirode pripadnika jačeg pola. Muškarci sa tom osobinom navikli su da se nadmeću, bore, a žene su pokušavale da “pretvore lava u poslušnu i bezopasnu cica-macu”. Gledajući iz ugla žena, muškarac bi trebalo da kaže “doviđenja” prijateljima, hobijima i da posveti sve vreme njoj i porodici.

Kako navodi portal “Womanitely”, lepši pol i dalje veruje da će im takav pristup pomoći u pravljenju srećnog jedinstva unutar porodice, kao i da će na taj način izbeći svađe, što, naravno, često nije slučaj. Prenosimo vam tri stvari koje uništavaju muškost kod muškaraca.

1. Preuzimaju potpunu kontrolu nad njegovim životom

Žene su veoma aktivna i radoznala stvorenja. Uglavnom žele da urade sve kako bi bile uspešne čime god se bavile. Kada se udaju, pomeraju svoj fokus prema životu muškarca. Rade duboku analizu njegovog načina života i pokušavaju da kontrolišu svaki korak partnera. U praksi, muškarac ne može da bude srećan u braku bez malo personalnog prostora i poverenja. Neki tvrde da je muškarcima dovoljno dva do tri sata dnevno da osete “privremenu slobodu” i u tom periodu srede misli. Pripadnici muškog pola često budu ljuti ukoliko se žene “petljaju” u njihova posla

Teško je rešiti se loših navika, ali ovaj portal navodi da, ukoliko žena voli svog muškarca i želi da bude simbol muškosti, trebalo bi da popusti, jer nije tiranin. Trebalo bi da imate na umu krilaticu “Gledaj svoja posla”, a na taj način unapredićete kvalitet porodičnog života.

2. Pokušavaju da budu jake i moćne kao muškarci

Uprkos tome što su žene i muškarci jednaki, lepši pol u moderno doba pokušava da dominira u mnogim sferama života. Odbija da sledi pravila “stare škole” i principe starih generacija, jer biti povučena, stidljiva, ženstvena i nežna žena više nije toliko prestižno. Novi prioriteti većine žena su novac, prestiž, dominacija i moć, a neki tvrde da zbog toga deluje kao da se ceo svet okrenuo naopačke.

“Nedavno je moja prijateljica kupila isti model BMW-a kao što ima njen muž. Kada sam je pitala zašto je odlučila da kupi toliko veliki i snažan automobil, rekla mi je da voli snagu i brzinu. Nije se složila sa mnom da su veliki automobili igračke za muškarce”, piše autor teksta.

“Womanitely” navodi da nije dobro da žene gube ženstvenost i da se ponašaju kao muškarci. Nema razloga da se narušava zakon prirode po kome su žene ženstvene, a muškarci muževni.

3. Menjaju karakter muškarca

Obrni-okreni, nemoguće je da promenite odraslog muškarca, ali žene svim srcem veruju da mogu da uspeju u tome, bez obzira na okolnosti. Ipak, postavlja se pitanje kako žena može da promeni karakter samostalnog i mužvenog muškarca. Jedan od najefektnijih načina je emocionalna ucena. Čak i jaki i razumni muškarci spremni su da učine sve za “svoju princezu”. Ako je navika žene da zvoca mužu veća od ljubavi koju oseća prema partneru, ona će verovatno pobediti. Trebalo bi da pripadnice lepšeg pola imaju u vidu da će život po njihovim pravilima uticati na to da se njihov partner oseća kao najnesrećnija osoba na planeti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.