U trendu

Apsolutno neprihvatljivo: Ovakvo ponašanje odbija svakog na prvom sastanku!

Istraživanje iz 2017. godine, koje je sprovela aplikacija za izlaske, pitalo je 2.000 samca šta je za njih ponašanje koje ne tolerišu tokom izlaska

Stručnjaci i samci kažu da postoji jedno ponašanje koje je apsolutno neprihvatljivo na prvom dejtu.

Prema istraživanjima u kojima je sudelovalo 3.000 ljudi, previše gledanje u telefon tokom prvog sastanka najveći je mogući greh i gotovo je sigurno da neće biti drugog izlaska.

Istraživanje iz 2017. godine, koje je sprovela aplikacija za izlaske, pitalo je 2.000 samca šta je za njih ponašanje koje ne tolerišu tokom izlaska. Pokazalo se da je najčešći prestup kada neko previše gleda u svoj telefon. Takvo ponašanje može imati značajne negativne učinke na bilo koji odnos jer signalizuje da ono što se događa na vašem telefonu ima prednost pred osobom koja je prisutna.

Uz to, 2019. kompanija za istraživanje tržišta i analizu podataka pitala je više od 1.000 odraslih Amerikanaca šta je najgore što može da se desi na prvom sastanku, a muškarci i žene složili su se da je to neprestano gledanje u telefon. U tom istraživanju 69 posto muškaraca i 70 posto žena reklo je da ih odbija kada neko gleda u telefon umesto da razgovara s osobom.

Stručnjak za veze Džejm Bronstejn kaže da bi preterana upotreba telefona na prvom sastanku mogla biti „znak nesigurnosti ako neko osobi s kojom su izašli mora pokazati da je važan odgovaranjem na poruke ili pozive tokom sastanka“.

„Mislim da to može otkriti ograničenu želju i otvorenost osobe za emocionalnu povezanost i nedostatak obzira prema potrebama i željama druge osobe. Stalno proveravanje telefona otkriva nepoštivanje vremena i energije druge osobe, a takođe može značiti da neko u ovom trenutku nema vremena i emocionalne energije za ulaganje u vezu“, kaže dr Šiva Asar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.