Bez iluzija o letnjoj ljubavi

On i ona (ubacite svoja omiljena imena) upoznali su se na moru, na letovanju. Imali su strastvenu letnju romansu, održali su poznanstvo i vezu i posle letovanja, neko vreme su imali vezu na daljinu, onda se jedno od njih dvoje preselilo u grad onog drugog, nakon još nekog vremena su se i venčali i živeli su srećno zauvek potom. A, da, i seks im je sve vreme bio apsolutno fantastičan. Istinita priča? Ne, nego nešto što možete da pročitate u nekom ljubavnom vikend romanu ili možda da vidite u telenoveli. Nije da je ovakva priča apsolutno neostvariva u stvarnom životu, ali je vrlo malo verovatna.

Ono što se s letnjom ljubavi najčešće desi jeste to da tu osobu, nakon letovanja, nikada više ne vidite niti čujete. Možda i bude nekih mlakih pokušaja da se veza održi, pa onda i ti mlaki pokušaji prestanu. Nekada se čak pokuša i nešto više, uloži se više truda u to da se veza održi – ali i vama i toj osobi ostaje u glavi ona romantična slika s letovanja, kada ste oboje bili bez obaveza, opušteni, i mogli lepo da se provodite.

Svakodnevica ipak nije letovanje. Ona pritiska, tako da ona vesela, nasmejana, opuštena osoba koju ste upoznali na moru neće uvek (moguće ni često) biti ni vesela, ni opuštena, ni nasmejana. Na letovanju je možda bila impulsivna – a onda otkrijete da je zapravo veoma organizovana i da ništa ne radi bez prethodnog plana; na letovanju je ta osoba nesebično davala – a kada nije na letovanju, otkrijete da ume da bude i te kako proračunata. Možda i ne otkrijete ništa od navedenog, već otkrijete da je simpatična i bezbrižna osoba s kojom ste na letovanju uživali zapravo prilično neambiciozna i da se neće buniti ako uspe da vas navede da je izdržavate i da vam čak ni oko kućnih poslova ne pomaže.

Da li sve ovo znači da treba bežati od letnje ljubavi, od romanse na moru? Ne, nema razloga za to – samo budite svesni da to u šta se upuštate neće postati velika ljubavna priča, već samo letnji flert i uživanje. Ako se opustite i ako ste skloni takvoj zabavi, možete prilično da uživate, naročito ako ne očekujete da se bilo šta veliko izrodi iz toga. Ostaće vam prijatna uspomena, poneka slika te šarmantne osobe – i nastavićete svojim uobičajenim životom.

A ako ipak od vaše letnje romanse ispadne velika ljubav? Super! Čestitamo!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.