U trendu

Bez previše SMS poruka

Nije mali broj dama koje su u iskušenju, jednom kad stupe u novu vezu, da svog dragog obasipaju SMS porukama. Ukoliko on jasno stavi do znanja da mu se to dopada, nema problema, ali inače bi bilo dobro izbegavati ovakav postupak.
U čemu je problem? Nije da ga svaki čas zivkate, vašu poruku može da pogleda onda kada mu to odgovara, ne ometate ga? Mada ima muškaraca kojima se dopadne kada im nova partnerka često šalje poruke – ako ste s takvim, samo napred! – većina to ne voli. Kao jedno, "guši ih". Kao drugo, muškarci vrlo često nisu zainteresovani za svaki detaljčić iz vašeg života. Želi on da sazna kako vam je prošao dan, ali u glavnim crtama, ne zanima ga svaki detalj; priče tipa: "A onda je ona rekla to-i-to, a ova joj je odgovorila ovo, a ja sam rekla ono…", i tako pola sata, većini muškaraca su zamorne, i žele da već jednom pređete na poentu i kažete im šta se desilo. Slično je i sa SMS porukama. Ako imate nešto bitno i konkretno da javite, ili mu samo šaljete poruku da ga volite, to je u redu, ali bez celodnevnog zatrpavanja porukama ako to nije neophodno.
Žene se razgovorm i razmenom detalja zbližavaju, i onda mnoge dame pokušavaju da slično urade i sa svojim dragim. Veruju da će, ako mu ispričaju svaki detalj, ili ga o svakom detalju izveste porukom, on da se oseti kao da je dan proveo s njima. Neće. Najverovatnije će samo želeti da već jednom kažete one bitne stvari (ako ih već niste rekle) i da završite s tim.
Ima situacija kada su česte razmene poruka bitne, recimo, jedno od vas dvoje je na putu, nedostajete jedno drugom, pa komunicirate porukicama, jer će proći dani, ako ne i nedelje, pre nego što se ponovo vidite. Tada su poruke dobrodošle. Ali, ako nije takva situacija, često slanje poruka može čak i da vam smanji bliskost, delom jer se on oseti ugušeno, a delom jer, kad se krajem dana vidite, ne znate šta biste mu više rekle kad ste mu sve saopštile porukama, i jedino vam preostane da se ponavljate – a njemu podatak o koleginici koja je došla na posao s užas frizurom (zar ta žena nema ogledalo u kući?) nije bio interesantan ni kad je primio poruku o tome, i sigurno mu neće biti zanimljivo ni da mu to ponovite.
Ukratko: osim ako on baš voli da prima poruke, ili ste velikom daljinom odvojeni jedno od drugog na duže vreme pa se oboje osećate usamljeno, SMS-ove je najbolje slati samo onda kada je to zaista neophodno, a stvarno se zbližavati onako kako se to radilo i pre mobilnih telefona – uživo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.