U trendu

Bez slanja poruka u pijanom stanju

Kada popiju malo više, mnogi ljudi se ponašaju znatno slobodnije nego što bi to sebi dozvolili u treznom stanju. Kada su na početku veze, mnogi nisu u stanju da razmišljaju sasvim jasno. Iskombinujte ta dva, i eto nevolje.
To veče niste izašli s novim partnerom ili partnerkom, već sa svojim društvom. Lepo ste se zabavili, popili možda malo više nego što je dobro za vas, ali sve u svemu, bilo je prijatno. U takvom pripitom ili pijanom stanju padne vam na pamet da biste baš mogli da pošaljete neku porukicu novom partneru ili partnerki. A onda se desi prilično negativna reakcija na vašu poruku, ili izostane bilo kakva reakcija, a vi sutradan, kad se otreznite, vidite u memoriji mobilnog šta ste poslali, i poželite da "umrete od blama".
Takve situacije nisu naročito retke. Rešenje za njih je prilično jednostavno: kad ste pijani, ne šaljite poruke. Najbolje je ne slati nikakve poruke, nikome (ako ima nešto hitno, ionako je efikasnije pozvati). Ima onih koji se sasvim lepo kontrolišu i u pijanom stanju, i na njih se ovaj savet ne odnosi, ali ako nakon "čašice više" (ili deset čašica više) imate običaj da se ponašate luckasto, najbolje je ne slati nikakve poruke. Za svaki slučaj. U suprotnom, dovodite sebe u opasnost da ili odbijete partnera ili partnerku od sebe, ili da morate da im objašnjavate da ste se prilično napili i da zapravo ne želite da se venčate kroz dva dana – a teško da želite da vas neko s kime tek počinjete vezu vidi kao pijanicu, i da se, između ostalog, upita koliko biste ga/je izblamirali da vas predstavi svojim roditeljima. Ili, ne uzme vašu poruku kao naročito problematičnu stvar, na neki način mu/joj to bude i simpatično, i svom društvu ispriča šta ste mu/joj napisali – a vama, jednom kad se otreznite, sve to ne bude simpatično ni zabavno.
Zato, kako biste izbegli "tešku blamažu" ili i nešto gore, ako imate običaj da "pravite gluposti" kad popijete, potrudite se da za to ne sazna niko koga želite da impresionirate i osvojite. Naravno, još je i bolja ideja izbegavati alkohol, pre svega zbog zdravlja, a onda i zbog doličnijeg ponašanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar