U trendu

Bezazleno ili… Ovih 6 znakova ukazuju da imate emotivnu aferu!

Emotivna prevara nešto je o čemu se retko priča, a zapravo je vrlo prisutna i češća od prevare partnera u fizičkom smislu.

Emotivna afera započinje zbližavanjem s određenom osobom, a postupno se udaljavamo od partnera s kojim smo zapravo u odnosu. Iako emotivna afera nije jednaka niti može da se meri s fizičkom prevarom, ipak je opasna i određeni je način varanja partnera, prenose mediji.

Ljudi u takve platonske odnose najčešće ne ulaze namerno, već sasvim nesvesno, a odnos počinje da se razvija sam od sebe ako s tom dotičnom osobom provodimo puno vremena ili delimo jednake emocije, razmišljanja, snove…

Iako u početku možda deluje prilično bezazleno, emotivna afera može da bude opasna jer takvim odnosom vređamo i izdajemo partnerovo poverenje, a to može vrlo loše da utiče na vezu.

Emotivnu aferu je ponekad teško prepoznati, a ovo su neki od upozoravajućih znakova po kojima možete da je uočite:

Često ste u kontaktu s tom osobom kad niste zajedno
Često komunicirate s tom osobom i dok niste zajedno, van radnog vremena. Dopisujete se na društvenim mrežama i sms porukama. Ponekad se čak čujete i telefonski. Ne možete da zamislite dan a da se ne čujete s njim bar jednom.

Razgovarate s njim o svojim privatnim problemima
S njim delite sve svoje brige, strahove i probleme, a često mu se žalite i na svog partnera. Sve više postajete bliski s tom osobom, a istovremeno se udaljavate od partnera.

On je prva osoba koju zovete kada imate uzbudljive novosti
Svaki put kad vam se dogodi nešto uzbudljivo, ta osoba je prva s kojom delite te vesti i novosti. Čak i kada imate loš dan, on je prvi koga ćete nazvati kako bi vas utešio. S partnerom ste sve manje bliski i jedva da razgovarate o bitnim stvarima.

Mnogo vremena provodite u njegovom društvu
Čak i kada niste zajedno, pronalazite izgovore samo da se vidite s njim. Važnije vam je da provedete vreme s tom osobom nego s partnerom.

Često ga upoređujete s partnerom
Partner vam je sve manje drag i ljutite se na njega jer se ne ponaša na način kao osoba s kojom imate emocionalnu aferu. Počinjete da idealizujete tu osobu, dok partner počinje da vam deluje sve lošiji. Vrlo ste kritični prema njemu.

Krijete taj odnos od partnera
Ako lažete partnera ili imate nekakve tajne pred njim kako biste sakrili svoj odnos s tom drugom osobom, onda ste definitivno na klizavom terenu. Ukoliko brišete poruke s mobilnog telefona i krijete sastanke s tom osobom kako vaš partner ne bi ništa saznao, to je siguran znak da imate emocionalnu aferu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.