U trendu

Bilo je super – dok nisu nestali (2)

Juče smo pisali o situaciji da upoznate novu osobu, izađete s njom nekoliko puta, a onda ona bez reči nestane iz vašeg života i odbija svaku dalju komunikaciju s vama. Može se desiti da ste vi krivi, ali ne mora da bude tako – ima nekih tipova koji su skloni da jednostavno bez reči pobegnu.
Ne dopadate mu se nešto posebno. Niste ga ničim posebnim iziritirale, ali nije ni osetio nešto posebno prema vama. A nema hrabrosti da vam to direktno kaže, ne želi da vidi razočaranje na vašem licu, ne želi da vidi da vas je povredio. Lakše mu je da jednostavno nestane iz vašeg života. Vas će to da povredi, ali on to neće morati da gleda.
Kako znati da se radi o tome? Ta osoba vam je pružala komplimente i govorila vam lepe stvari, ali nikada samoinicijativno, tu je uvek bio učtiv odgovor na nešto što ste vi rekli. Bilo vam je prijatno s tom osobom, ali nije bilo osećaja povezanosti, nije bilo utiska da bi vas ta osoba pozvala samo onako, da vas čuje. I, ta osoba nikada u razgovoru nije pomenula direktan sukob s nekim – najverovatnije zato što od direktnog konflikta beži "kao od kuge".
Plaši se uspeha. Sigurno je bar nekad neko prekinuo vezu s vama pod izgovorom da je počeo da gaji jača osećanja i uplašio se. Lep izgovor, ali najčešće je u pitanju laž. Međutim, ima i onih kojima se to zaista desi – uživaju u svakom trenutku veze, ali kad se emocije prodube, uplaše se intenziteta; takođe, uplaše se toga da neće umeti da održe vezu, da nisu dovoljno dobri za to. I onda im je lakše da pobegnu.
Moglo bi ukazati da se radi o tome to što je ta osoba na prvih nekoliko sastanaka imala puno ideja šta biste mogli da radite zajedno, a nakon toga je inicijativu u potpunosti prepustila vama, onda kada je počelo da joj se čini da stvari postaju malčice ozbiljnije i intenzivnije. Ta osoba vam je nagovestila da je imala neke loše ljubavne veze u prošlosti; sasvim je moguće da nije želela da govori o detaljima. I moguće je da joj se nedavno desila neka veća promena u životu – otkaz, dobijanje novog posla, raskid, razvod, selidba u novo mesto – pa nije sigurna da će se snaći u novim okolnostima.
Naravno, to što shvatite šta se desilo neće promeniti ono što je bilo, ali vam može pomoći da uvidite da niste vi krivi, niste vi ništa "zabrljali" i oterali divnu osobu od sebe. A onda, pošto prebolite to što ste odbačeni, vreme je za novi pokušaj – ipak nisu svi skloni bežanju, ima i onih koji su spremni da ostanu u vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.