U trendu

Bivši ili bivša stalno zovu!

Pre nekog vremena upoznali ste novog muškarca ili novu ženu. Dopali su vam se, dopali ste se vi njima, sad ste zajedno i sve je super – skoro sve. Jedna stvar vas izuzetno iritira kod voljene osobe: bivši ili bivša je stalno zovu. Očigledno, taj bivši ili bivša imaju brdo problema, pa se poveravaju osobi kojoj veruju. Jeste, lepo je što su vaš dragi ili vaša draga tako fini da je moguće poveriti im se i imati poverenja u njih – ali vi biste radije da im se poverava prijatelj(ica) istog pola, majka ili… Neko za koga ste sigurni da vam neće biti konkurencija. Da vam, možda već i sad, nije konkurencija.

Samo, kako rešiti ovakav problem? Da samo zarežite: „Dobro, je l“ baš mora svaki čas da te zove?“, bilo bi kontraproduktivno, što znate i sami ako ste izašli iz tinejdžerskih godina. Bilo kakav napad na vašeg dragog ili dragu samo će ih navesti da se brane – i da pri tom brane i svog bivšeg ili bivšu, a vama uopšte ne odgovara da o vašoj konkurenciji razmišljaju u povoljnom svetlu. Pošto režanje i napad u bilo kojoj varijanti otpadaju, šta učiniti?

Blago, smireno i zainteresovano pitajte voljenu osobu da li ona zaista želi da je bivša ili bivši zovu toliko često. Na taj način ne napadate, a voljenu osobu navodite da se zapita o svom odnosu s bivšim/bivšom. Vaš partner ili partnerka, moguće je, uopšte ne zovu svoje bivše, ali im već i time što su im stalno na raspolaganju šalju određenu poruku, a vaše pitanje može im pomoći da postanu svesni toga.

Ako na vaše pitanje odgovore samo sa: „Pa, ne“, moguće je da i dalje nisu svesni, ili izbegavaju da postanu svesni, kakvu poruku šalju bivšima. Tada je potrebno da ih – i dalje blago i smireno – pitate nešto kao: „Šta misliš, kakav zaključak on/ona može da izvuče iz toga što može da te cimne svaki čas?“ Tada stanite i ne forsirajte ništa dalje – pustite voljenu osobu da sama izvuče zaključak. Ostavite stvar na tome i čekajte dalji razvoj događaja.

Uz malo sreće, vaš dragi ili draga neće više dopuštati bivšima da ih svakog časa zivkaju. Međutim, ukoliko do takve promene ni posle nekog vremena ne dođe, iskreno recite partneru/partnerki kako se osećate kad ih vidite da se javljaju na svaki „cim“ svojih bivših. Ako čak ni to ne pomogne, s pravom možete zaključiti da ti bivši nisu zaista bivši, bar ne kad se o emocijama radi – i tada je na vama da odlučite da li želite da potražite novog partnera ili partnerku, nekog ko je zaista slobodan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.