U trendu

Brak vam je na tankom ledu? Rešenje je vrlo jednostavno – savet primenite ODMAH!

Studija naučnika sa Linkoln univerziteta, u kojoj je učestvovalo 10.000 parova, pokazala je da upravo povremeni odlasci u pozorište, bioskop, restoran ili klub čuvaju brak, čine ga čvršćim i prijatnijim. Naučnici su zaključili da parovi koji su se stavili samo u funkciju roditeljstva zapostavljaju intimu i manje su posvećeni jedno drugom, a da ni ne primećuju da su prestali da izlaze na večeru ili kupuju karte za predstavu kako bi se opustili i proveli neko kvalitetnije vreme zajedno.

Parovi koji uveče izlaze se ređe razvode!

Istraživanje je pokazalo da se bračni drugovi koji, uprkos mnoštvu dnevnih obaveza, nađu vreme da povremeno izađu za 14 odsto ređe razvode, a u 68 odsto slučajeva imaju lepši i iskreniji brak. Naučnici su došli do podatka da je dovoljno da se osame samo jednom mesečno i efekat je već postignut.

Novac nije izgovor!

Istraživači naglašavaju da novac nikada ne bi smeo da se koristi kao izgovor za neizlazak sa bračnim drugom, jer suština i nije u basnoslovnom trošenju, već u želji da se partneri posvete jedno drugom na kreativan i iskren način. Tako je sasvim dovoljno da povremeno kupe kartu za bioskop i kokice ili da jedno drugom pripreme večeru kod kuće, ali da je učine svečanijom tako što će upaliti sveće, pustiti muziku ili napraviti bioskop u domu.

Trećina nikada ne izlazi!

Studija je otkrila da samo 11 odsto parova izlazi jednom nedeljno, 30 odsto jednom mesečno, 23 odsto ređe od toga, dok 36 odsto parova nikada ne izlazi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar