U trendu

Cigarete i seksualna aktivnost kod muškaraca

Ne tako davno muškarac s cigaretom u ruci smatran je seksi muškarcem. Koliko je samo filmskih zvezda večito držalo cigaretu! I to kakve zvezde! One u koje su se žene zaljubljivale, za njima „ludele“… Moglo bi se reći, seks-bogovi novog doba. Postojala je i ona izreka da su tri najbolje stvari „piće pre i cigareta posle“.

Naravno, kako se otkrivalo sve više o štetnom dejstvu cigareta, sve je manje bilo „in“ pušiti. Sada je prava retkost videti glavni lik nekog filma s cigaretom, osim ako se time šalje neka poruka, kao u filmu „Konstantin“, gde glavni lik boluje od raka pluća i ostaje mu maksimum tri meseca života. „Klinci“ nekad i dalje misle da će delovati zrelije (i, samim tim, kao veći frajeri i više seksi) uz cigarete, ali, osim mladih i nezrelih osoba niko više ne povezuje cigarete i seksepil, osim u negativnoj konotaciji (neprijatan, nimalo seksi miris).

Uz svu tu priču o štetnosti cigareta, došlo se i do pitanja kako zapravo pušenje cigareta utiče na muškarce u seksualnom smislu. Da li su cigarete na neki način podsticajne kad se radi o seksu? To bi moglo da opravda nekadašnji imidž seksi muškarca s cigaretom u ruci.

Ispitivanja su pokazala sledeće: učestalost polnih odnosa kod muškaraca koji su za vreme eksperimenta prekinuli s pušenjem se više nego udvostručila. Čim su se vratili cigaretama, i želja za seksom se vratila na prethodni nivo. Smatra se da je to zato što cigarete smanjuju proizvodnju hormona koji intenziviraju potrebu za telesnim užicima, plus otežavaju dotok krvi u penis.

Seksi muškarac s cigaretom? Možda nekome izgleda seksi – ali on, zapravo, i nije baš zainteresovan (doduše, ima žena kojima su baš nezainteresovani privlačni, valjda kao izazov). Čak i kada se zainteresuje, ima više teškoća u postizanju odnosa nego nepušači. Sve u svemu, kako imidž seksi muškarca s cigaretom tone u zaborav (sasvim opravdano, rekli bismo), muškarci nepušači dobijaju sve veću i potpuno zasluženu prednost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.