U trendu

Da li i zašto žene lakše opraštaju prevaru nego muškarci?

Psiholozi tvrde da za prevaru postoje više razloga, a glavni su: nova ljubav, osveta, potraga za novim senzacijama, slučajna veza, kriza braka, nedostatak ljubavi supružnika, želja da se oživi odnos, podigne samopouzdanje, eksperiment, nerealizovane seksualne potrebe…

U principu, ovo su najčešći razlozi za izlete na stranu. Ironično, ali dosta ljubitelja takvih izleta je uvereno da će im veza sa strane pomoći da ojačaju brak, prenosi uspesnazena.com.

Zapravo, ovo ima smisla. Ponekad prevare omogućavaju da shvatimo koliko je zaista dobra naša druga polovina, i počnemo je ceniti još više. Prevarene žene, natapajući suzama jastuke, uglavnom, na kraju, i opraštaju svom partneru. Muškarcima prevare padaju mnogo teže. Zašto? Hajde da vidimo.

Zašto žene lakše opraštaju prevaru nego muškarci?

Prevara je uvek prevara. i nju slobodno možemo staviti u isti red sa izdajom. Međutim, ovo nije uvek tako. Činjenica je da je motivacija ženske i muške prevare različita. Shodno tome, i odnos prema njima treba da bude drugačiji.

Muškarci uglavnom varaju zbog svojih seksualnih potreba. U takve prevare retko je uključena duhovnost. Često se dešavaju  zbog odsutnosti žene, pod dejstvom alkohola, zbog obične radoznalosti, ili zbog lake dostupnosti partnerke.

Da se odluči za prevaru, muškarca može podstaći svađa sa ženom, strah od gubitka svog ega, trudnoća žene, i tako dalje. Ukratko, putem prevare muškarce ne vodi njihova duša. Dešava se i to, ali jako retko, i to može značiti samo završetak braka.

Što se tiče žena i njihovih prevara, stvari su malo drugačije. Prvo, nezadovoljstvo svojim suprugom. Žene su spremne za prevare u slučaju nedostatka ljubavi i pažnje od strane partnera. Žene pokušavaju da pronađu tu ljubav i dokažu sebi da su još lepe i privlačne suprotnom polu. Tako da su prevare žena sasvim suprotne od prevara muškaraca.

Šta nam to govori?

Govori nam o tome da je ženski rod u prevaru uključen i dušom i telom, a muškarci, uglavnom, telom. Zato muška prevara možda ne izgleda tako značajno kao ženska. U principu, svaka prevara skoro nikada nije slučajni događaj.

Prevara sazreva postepeno, kada ljudi ne ispunjavaju očekivanja jedni prema drugima, postaju manje pažljvi, a više sebični. Ponekad se situacija može sprečiti ako supružnici pokušaju da pronađu zajednički jezik, a ponekad je najbolji način, zaista – razvod.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar