U trendu

Da li je „mačo tip“ poželjan?

Postoje takozvani mačo tipovi, koji seks shvataju kao fizičko zadovoljstvo i ama baš ništa osim toga, koji svaki čas menjaju partnerke, hvale se brojem žena s kojima su spavali i time što u životu nijednoj nisu rekli da je vole. Oni sebe smatraju super frajerima i poželjnim muškarcima, ali veliki broj žena ih uopšte ne doživljava tako.
Istina je, oni se mogu dopasti nekim ženama. Mlade i neiskusne devojke, koje ne znaju za bolje, mogu smatrati da je to „kako muško treba da se ponaša“. Ima i žena koje će hteti samo seks radi seksa, i njima će ovakvi muškarci takođe biti prihvatljivi – ne za bilo šta dugotrajnije, ali za kratkotrajnu upotrebu u cilju malo krevetske gimnastike mogu da posluže. A i muškarci slični ovim „mačo tipovima“ smatraće ih „kul“ i „super dasama“; slično će o njima misliti i neki nesigurni tinejdžeri.
Ipak, većina žena će pored fizičkog zadovoljstva (pod pretpostavkom da ga s ovakvim muškarcem bude u nekoj primetnoj meri, jer kao ljubavnici umeju da budu prilično sebični) želeti još nešto. Želeće emocije, ljubav, nežnost. Neće ni svaka žena u svakom muškarcu s kojim se zabavlja tražiti partnera za brak, ali će većini više prijati ako joj se muškarac prethodno malo udvara, ako joj kaže da je poželjna, ako je nežan u krevetu i predigru ne svodi na minimum, ako joj posle seksa kaže da mu je bilo lepo, uputi joj komplimente… Čak i ako ne planira nikakvu dužu vezu s tim muškarcem, žena će ipak želeti da se oseća poželjno i kao da tom muškarcu nešto znači i emotivno, makar da mu bude više od još jedne „recke“. Ako se oseti tako, ako se oseti kao da nešto znači i da je poželjna, ako se on potrudi oko nje, žena će i u samom seksu uživati više i poželeće da to iskustvo s tim muškarcem ponovi.
Dakle, da li je opisani „mačo tip“, koji na žene gleda samo kao na trofeje, poželjan? Ne. Nekim ženama je upotrebljiv, neki muškarci će ga smatrati super frajerom, ali poželjan će biti samo sebi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.