Da li ste vi pravi za njega (nju)?

Ponekad prelepa veza dođe pred brak i dogovarate se o braku, a onda vam se jave sumnje – ne u vezi s voljenom osobom, već vama samima. Da li ste vi zaista idealna osoba za svog dragog ili svoju dragu? Ili bi im s nekim koga znate bilo bolje?
U ovakvim razmišljanjima čini vam se da poznajete osobu koja bi se idealno uklopila s vašim partnerom ili partnerkom. Mnogo je sličnija po interesovanjima, temperamentu i sklonostima osobi koju volite nego što ste vi sami. I ubeđeni ste da bi voljenoj osobi mnogo bolje bilo s tom prijateljicom ili tim prijateljem.
Nije reč o tome da vi zapravo ne želite taj brak. Želite ga, veoma, i svog dragog ili svoju dragu zaista jako volite. Međutim, bojite se da zbog razlika koje postoje među vama vi niste ona prava osoba, ona koja će usrećiti voljenu osobu – a znate nekog za koga vam se čini da je mnogo adekvatniji za tu vezu. Da li da voljenoj osobi skrenete pažnju na to? Da li da raskinete, uprkos ljubavi koju osećate, uprkos tome što će vas to grozno boleti, kako bi voljena osoba mogla da bude zaista srećna?
Ne, i još jednom – ne. Ovde se radi o vašem nedostatku samopouzdanja. Pitanje: „Da li sam dovoljno dobar/dobra za to predivno biće koje obožavam?“ nije ništa neobično, ali ste odgovor na njega već dobili, i to od jedine osobe koja je kompetentna da ga da: upravo od osobe koju toliko volite. I koji je to odgovor? Da, dovoljno ste dobri za njih, i više od toga. Toliko ste im dobri da žele da ostatak života provedu s vama.
Setite se: oni znaju tu vašu prijateljicu ili tog vašeg prijatelja. I nisu njih odabrali za vezu. Ne planiraju brak s njima. Odabrali su vas i zajedničku budućnost žele s vama. A vi valjda verujete da je voljena osoba dovoljno odrasla i dovoljno zrela da bi znala šta hoće, inače ne biste ni bili s njom, zar ne?
Zato, zaboravite na nesigurnost, zaboravite na ovu vrstu straha. Jeste dovoljno dobri, zaslužujete tu vezu i tu predivnu osobu koja vas voli. Uživajte u sreći!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.