U trendu

Da li znate kakve veze ima broj 1,09 sa ljubavnim odnosom?

Kada biramo partnera, uglavnom su nam bitne i njegove fizičke karakteristike. Neki obraćaju pažnju na to koje su boje oči i kosa kod osobe koja nam se sviđa, dok je drugima važna visina partnera. Naravno, najvažnije je to da li se vi poklapate kao osobe i da li u njemu pronalazite sve ono što je bitno da uspeh veze.

Verovali ili ne, istraživanja su pokazala da je ključ srećne veze odgovarajuća razlika u visini između partnera. To ne znači da su izgled i ličnost manje važni, ali ljudi i te kako obraćaju pažnju na visinu svog potencijalnog partnera kada donose odluku da li će sa njim započeti vezu.

Istraživači sa Univerziteta u Seulu otkrili su da je visina partnera posebno značajna damama. One su navodno srećnije ako su u vezi sa relativno visokim muškarcem. Poljski antropolog Boguslav Pavlovski čak tvrdi da postoji idealan odnos između visina partnera u vezi.

Drugo istraživanje profesora Pavlovskog pokazalo je da je najidealnije da muškarac bude 1,09 puta viši od svoje lepše polovine. To znači, na primer, da će žena od 172 centimetra biti najsrećnija u vezi sa muškarcem od 187 centrimetra.

Profesor Pavlovski smatra da ženska preferencija prema visokim muškarcima ima evolutivan uzrok. Naime, u slučaju jačeg pola, visina je signal zdravlja i većeg reproduktivnog potencijala, ali i društvenog statusa.

Svako pravilo, kao i ovo, ima svoje izuzetke. Ipak vam ne preporučujemo da merite razliku u visini između sebe i svog potrencijalnog partnera pre nego što odlučite da li ćete mu dati šansu. Savet je da uvek slušate svoje srce.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar