U trendu

Dame, evo koji tip muškarca će vam pružiti najbolje orgazme

Ženski orgazam oduvek je bila složena tema i za mnoge muškarce on i dalje predstavlja misteriju, nadajući se da su savladali znanje i tehnike da ga pruže – ali bez potpune sigurnosti da to i je zaista tako. Međutim, čini se da najmanje treba da brinu oni sa osmehom na licu, pokazala je nova studija.

Istraživanje sprovedeno na 103 žene starosti od 20 do 69 godina, koje su ispunjavale upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti. Žene koje su bile u predanim, dužim vezama nisu bile deo ankete jer su osobe koje su je sprovodile verovale da ‘se osobe u vezi mogu osećati obveznima da ocenjuju ​​svog trenutnog partnera povoljnije nego što je činjenično tačno’, piše IFL Science.

Dame su otkrile da muškarci koje većina ljudi označava kao ‘duhovite’, odnosno koji su skloni šalama i zabavnim razgovorima, najbolji ljubavnici.

Zapravo, istraživanje nedavno objavljeno u Socioaffective Neuroscience & Psychology primećuje da su šaljivi, kreativni i emocionalno topli muškarci češće ženama ‘pružili orgazme’, a pripadnice lepšeg pola orgazme s njima ocenjuju kao ‘najbolje’.

Cilj istraživanja bio je da se otkrije koje su osobine kod muškaraca povezane s njihovim pružanjem najprijatnijeg  orgazma. Prema studiji, veseo i razigran karakter koji se doživljava i kao dobro raspoloženje kod muškaraca bila je faktor postizanja pamtljivih seksualnih vrhunaca. To sugeriše da humor vodi do bliskosti koja omogućava ženama da iskuse intimnost na mnogo višem nivou.

– Obrazac pronađen u našim rezultatima sugeriše da ženski orgazmi više zavise od osobina koje potencijalno predstavljaju ulaganje i pažljivost (npr. vernost, emotivna toplina i duhovitost) nego ono što zovemo klasični skup dobrih gena i muškosti, poput istaknute vilice i sličnog –  saopštili su istraživači.

Prema studiji, najbolja iskustva žene su imale s muškarcima s pozitivnim karakternim osobinama.

Partneri koji su izazvali odlične orgazme ocenjeni su duhovitijim, kreativnijim, toplijim, vernijim i s prijatnijim mirisom od onih s kojima nisu doživele orgazme za pamćenje, a takođe su se i više potrudili da žena dođe do vrhunca, napominje se u studiji

Tim je ukazao na neka ograničenja svoje studije, uključujući poteškoće u raščlanjivanju koje karakteristike izgleda najviše doprinose ženskom orgazmu. Na primer, veći nivo humora i kreativnosti mogu jednostavno da pomognu u ocenjivanju atraktivnosti, što zauzvrat povećava verovatnoću orgazma.

Visina prihoda, širina ramena i samopouzdanje

U prethodnim studijama od psiholoških osobina dobrog ljubavnika, žene su najčešće isticale dva faktora – samopouzdanje i visinu prihoda muškarca. Naime, veruje se da muškarci koji dobro zarađuju i imaju visoko samopouzdanje, u krevetu pokazuju više inicijative, manje su skloni samokritici i draže im je eksperimentisanje.

Što se tiče poželjnih fizičkih osobina i lakoće postizanja orgazma, ranija istraživanja otkrila su da je orgazam u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom – širinom njegovih ramena.

Iako zvuči pomalo bizarno, i nije baš tako – objašnjavaju stručnjaci. Naime, širina ramena povezuje se s višim nivoom testosterona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.