Dan nakon prvog susreta

Sinoć ste upoznale, u nekoj prilici, novog muškarca. Dopao vam se. Zapravo, toliko ste lepo pričali da sad stalno o njemu mislite. Niste dete da sebe smatrate zaljubljenom nakon jednovečernjeg poznanstva, ali, ovaj… Pa, smatrate sebe zaljubljenom nakon jednovečernjeg poznanstva, ili bar veoma zainteresovanom da tog muškarca bolje upoznate, i to što pre. Baš tada stigne vam SMS od njega – zove vas da danas u sedam uveče idete u bioskop i pita kada da dođe po vas (ako ste zainteresovane). Šta odgovoriti na ovakvu poruku?

Neki bi vam rekli: odbijte ga. Pokažite zainteresovanost, ali predložite da se vidite neki drugi put, naročito ako već imate isplanirano nešto drugo. Tek ste se upoznali – stvarno je prerano da počnete da organizujete svoj život prema njemu. Treba od starta da nauči da je vaše vreme dragoceno i da je potrebno da vam se najavi nekoliko dana unapred i tako dalje.

Sad, ako već imate neke važne planove, dobro razmislite želite li da ih menjate zbog nekoga koga ste tek upoznale. Ma koliko vam sinoć bilo fenomenalno s njim, šta vi zapravo znate o tom čoveku? Da li je on vredan toga da samo tako otrčite da se vidite s njim? Razmislite, pa same procenite hoćete li se videti s njim.

Ako nemate nikave planove, a izlazi vam se s njim, možete i tako da postupite. Pošto vas je tek upoznao, stvarno nije mogao da vam se najavi nekoliko dana unapred, a ako se još i u poruci izvinio što vas zove u poslednjem trenutku, znači da je svestan da njegov postupak može biti shvaćen kao nedostatak domaćeg vaspitanja i poštovanja prema vama i vašem vremenu. Ukoliko tog izvinjenja nije bilo, a izađete s njim, ne bi bilo loše da mu u nekom trenutku kažete da ste obično suviše zauzete i da vam je vreme isplanirano suviše unapred da biste mogle da prihvatite pozive za izlazak iste večeri.

Uživajte u provodu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.