Davanjem komplimenta njemu pomažete i sebi

Kada se tek upoznajete s potencijalnim partnerom, moguće je da budete veoma nervozne i da razmišljate o negativnom. Tada je korisno sebe preusmeriti na nešto pozitivno, a jedan od načina da to učinite jeste i da osobi s kojom ste izašle uputite kompliment.
Kad upoznajete nekog novog, to je velika neizvesnost, i svakakve negativne sitnice mogu vam proći kroz glavu. Može vam smetati što niste stigle da izdepilirate noge iako ih on ne vidi (u pantalonama ste), što niste nalakirale nokte, iskočila vam je bubuljica, niste zadovoljne frizurom, hoće li mu smetati ovo, hoće li mu smetati ono… Možete svesno da znate da su to sitnice, da ništa od toga nije presudno kad se s nekim upoznajete – ako će ga odbiti to što tog dana nemate nalakirane nokte, definitivno nije za vas – ali opet, smetaju vam te sitnice, želite da sve bude savršeno, i ne možete da prestanete da razmišljate o tome. A onda vam negativne misli pokvare upoznavanje. Ne moraju da dovedu do propasti, ali lepše bi vam bilo bez njih.
Jedan veoma jednostavan i efikasan način da se oslobodite takvih misli jeste da se usredsredite na pozitivno – i to na nešto pozitivno na njemu. Uputite mu kompliment, recite mu za nešto da mu dobro stoji, da vam se kod njega dopada ovo ili ono…
U celoj stvari posebno je dobro to što on čak i ne mora da uzvrati kompliment da biste se vi osetile bolje. Dobro, u neku ruku će ga svakako uzvratiti, osmehom, ako ništa drugo, i to će vam prijati – plus će vaše misli biti skrenute s negativnog, i razvedrićete se. A vrlo je verovatno da ćete relativno brzo i vi od njega dobiti neki kompliment, što će vas dodatno oraspoložiti.
Pazite samo da ne preterate s ovom taktikom. Komplimenti su super, ali ako ga vi zatrpate njima, mogao bi da pomisli da pokušavate od njega da iskamčite komplimente, što niko ne voli. U principu, možete pomenuti postupak izvesti nekoliko puta u toku izlaska a da on ne dobije pogrešnu ideju – a toliko bi trebalo da vam bude dovoljno da se opustite i počnete da razmišljate pozitivno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.