Doček Nove godine s voljenom osobom

Pred kraj svake godine postavlja se isto pitanje: kako ćete dočekati Novu godinu? Ukoliko Novu godinu dočekujete u društvu voljene osobe, postaje nešto teže odgovoriti na ovo pitanje, jer je neophodno uskladiti želje oboje – ili dolazite u opasnost da vam nešto što treba da bude radost i slavlje pokvari vezu.

Kao i u većini slučajeva kada se o međuljudskim, pa i muško-ženskim odnosima radi, ključna reč je „dogovor“. Ukoliko su vam sklonosti i želje slične, pitanje zajedničkog dočeka Nove godine je veoma lako rešivo – po svoj prilici ćete želeti isto ili veoma slično. Međutim, ako se malo više razlikujete, mogu nastati problemi.

Dobra je ideja da unapred razmislite o tome kakav doček želite i koliko realno možete da potrošite (može da vas oduševljava ideja da napravite ekstravagantnu žurku, ali neće vam prijati ako sledećih godinu dana morate da otplaćujete dugove zbog takvog slavlja). Neka to učini i vaš partner ili partnerka. Unapred se dogovorite da ćete biti iskreni i da se niko neće naljutiti kada čuje ideju onog drugog – tek se razgovara, reč je samo o idejama, niko ni na šta neće biti prisiljen.

Jednom kad oboje budete znali kakav doček želite, izložite svoje ideje. Ako su relativno slične, ne bi trebalo da bude problem uskladiti razlike.

Ukoliko se razlikuju, istražite šta je to u ideji takvog-i-takvog dočeka što vas najviše privlači. Neka i partner(ka) učini isto. Onda pokušajte da zajedno smislite rešenje koje će imati elemente onoga što je bitno njemu i elemente onoga što je bitno njoj (recimo, ona želi doček na žurci s gomilom prijatelja, on želi da se njih dvoje negde zavuku i ne vide nikog – ponoć mogu dočekati na žurci, a odmah potom zbrisati i ostatak noći provesti zajedno, bez ikakvog dodatnog društva).

Nije nemoguće ni da želje baš nikako ne mogu da se usklade. Tada biste mogli da razmislite o varijanti da Novu godinu ipak ne dočekate zajedno, već da svako postupi onako kako želi. Na kraju krajeva, radi se o samo jednoj noći – zaista nije obavezno da je provedete zajedno, naročito ne ako će vam to poremetiti odnose. Već sledećeg dana možete ponovo biti zajedno, svako s lepim sećanjima s dočeka – sigurno ćete se i uželeti jedno drugog, pa će ponovni susret biti još radosniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.