Dokazali: Jutarnji seks najbolji u karantinu, ima više razloga

Ako jutarnje aktivnosti u krevetu nisu česti deo vaše rutine, možda se predomislite zbog činjenice da je vaše telo ujutru savršeno pripremljeno za jutarnje aktivnosti u krevetu koje su, nimalo nebitno, sjajne i za vaše zdravlje.

Jedan od razloga zašto bi jutarnji seks trebalo da postane deo vašeg života je činjenica da povećava produktivnost, a upravo je to ono što vam u izolaciji poprilično nedostaje.

Studije su otkrile da jutarnji seks može pozitivno da utiče na vaše raspoloženje tokom dana i da pomogne u povećanju produktivnosti na poslu.

Između ostalog, 2018. godine sprovedeno je istraživanje na 1.000 ispitanika.

Učesnici, koji su živeli sa svojim partnerima i partnerkama, odgovarali su na pitanja o jutarnjem seksu. Više od polovine muških ispitanika, njih 53 posto, reklo je da su nakon jutarnjeg seksa produktivniji, prenose mediji.

To isto reklo je 45 odsto žena. Preostali ispitanici uglavnom nisu osetili veću razliku.

Jutarnji seks vam, dakle, može pomoći da lakše odradite dan na poslu, da vaše ideje budu bolje, da bez problema održite zakazane sastanke i prezentacije, da iako umorni budete srećni jer u svakom trenutku možete barem u mislima da se vratite na jutarnja dešavanja pod čaršafima.

A ako vam seks nije potreban za produktivnost ili spadate među one na koje ne deluje na takav način, postoje drugi razlozi zbog kojih je dobro započeti dan na ovaj način.

Na primer, maženje odmah nakon buđenja podstaći će otpuštanje hormona ljubavi, oksitocina. Jutarnji seks pomaže u rešavanju stresa, a pomoći će vam i da se od ranog jutra još više povežete s partnerom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.