U trendu

„Dragi, 3 minuta nisu dovoljna…“ – kako na seks reaguju žene, a kako muškarci

Dragi momci, tri minute nisu dosta, treba nam puno više da se uzbudimo, a kamoli za orgazam! Zato ne žurite! – to je poruka koju bi većina devojaka sigurno poslala svojim partnerima kad bi od njih tražili savet za bolji provod u krevetu. Alil i momci bi, bez sumnje, mogli uzvratiti, među ostalim ovom rečenicom: Ne gnjavite nas pitanjima o tome da li vas volimo, mi ne znamo pričati o tome, ali pokazaćemo predanošću upravo – u krevetu.

To su tek neke od poruka koje bi žene i muškarci mogli uputiti jedni drugima, ističe Tracey Cox, autorka niza priručnika o seksu i partnerskim odnosima, koja  kaže kako je i dalje često iznenadi to što su ljudi često iskreniji u razgovoru o seksu s prijateljima nego s partnerima, prenose mediji.

– Priznajte, jedno s drugim retko ćete razmeniti ove rečenice. Žene iskrenije i lakše razgovaraju sa ženama, a muškarci s muškarcima. Sigurno bi bilo korisnije da neke od tih tajni podelite međusobno, kako bi jedni od drugih naučili šta druga strana traži i želi u seksu – kaže Tracey, koja je godinama beležila odgovore na pitanje: “Što biste želeli da kažete partneru o vašem seksualnom životu kada biste bili potpuno iskreni s njim?”

– Glupo je pretpostavljati da partner može čitati vaše misli, ili da će znati nešto o čemu nikad niste razgovarali. Takav je razgovor dobra osnova za uvid u to kako se oseća osoba s kojom delite krevet, pa je sigurno da iskreni razgovor može biti veliki podsticaj za to da poboljšate izvedbu u krevetu – dodaje.

Ako vam se u krevetu javi misao da to što vaš partner radi i ‘nije nešto’, recite mu to otvoreno, ali nežno, možda tako što ćete mu pokazati gde i kako da vas dodiruje. Tako ćete pre doći do zajedničkog cilja: Da oboje uživate, kaže Tracey.

Izdvojila je još neke važne rečenice koje je s godinama zapisala:

Što žene poručuju muškarcima 
1. Moramo biti emocionalno zagrejane da bismo zaista uživale u seksu – potrudite se oko sitnih znakova ljubavi
2. Reči su za nas afrodizijak. Ako želite više seksa, jednostavno više razgovarajte s nama.
3. Barem povremeno pokažite da nas slušate, ali ne tako da je jedino što pamtite prva i zadnja rečenica. Potrudite se barem oko važnih stvari, za nas je to potvrda da nas poštujete i da vas zanima to što govorimo.
4. Uključite se u obavljanje kućanskih poslova, pa ćemo biti spremnije na seks. Osećaćemo se više kao ravnopravne partnerke, a manje kao posluga. I biti manje umorne.

5. I mi želimo da iniciramo seks, ali ne da realiziramo želju ako vi “navaljujete” svaki dan u isto vreme.
6. Budite nežniji. Naša je koža osetljivija od vaše. Ono što vi možda osećate kao malo grublji dodir, nas može boleti.
7. Nije istina da uvek želimo romantičan seks. Ni mi ne volimo monotoniju, ponekad nam odgovara akcija. Uz malo poticaja, rado ćemo i ostvariti maštarije.
8. Ne gnjavite nas seksom ako nismo raspoložene, ili kad smo koncentrisane na neki problem koji treba rešiti. Time nam dodatno ubijate želju. Sutra ćemo dvostruko uzvratiti.
9. Prihvatite to da put do našeg orgazma ne vodi isključivo preko penetracije, potregni su nam dodiri, šaputanja i poljupci.

Što muškarci poručuju ženama
1. Prestanite brinuti o tome da nam se neće svideti to kako izgledate – mi uvek pronađemo ono što nam se sviđa i to je dovoljno da nas zadrži uz vas.
2. Kad odbijete seks s nama osećamo se kao da nas odbacujete kao osobu. Zato, molimo vas, ne činite to prečesto.
3. Naš seksualni ‘aparat’ je vrlo jednostavan. Znamo, vaš je drukčiji, ali morate nam pokazati šta i kako volite da bismo vaše telo mogli razumeti pravilno.
4. Samo zato što želimo isprobati nove poze ili nove stvari u krevetu ne znači da mislimo da niste dovoljno seksi. Stvar je u tome da ponekad trebamo i želimo malo raznolikosti.
5. Mi smo vizuelni tipovi, volimo gledati seksi stvari i nema ništa loše ako gledamo erotske fotografije. I to je za ljude.
6. Ne govorite nam čime na svom telu niste zadovoljne. Mi smo fokusirani na delove koji nam se sviđaju i koje volimo, a ne na one detalje koje vi na sebi mrzite.

7. Hteli bismo se seksati često i redovno. Ako to nije moguće, molimo vas, uvek nam objasnite zašto. Ako razumemo zašto je tako i znamo da nas u budućnosti čeka super seks, moći ćemo to prihvatiti.
8. Shvatamo da je vaš seksualni nagon pod uticajem mesečnog ciklusa. Ali, radije nam recite kad ste dobre volje i radimo to što češće, nego da se fokusiramo na dane kada nije tako.
9. Kad se ponašate kao da se seksamo samo zato što smo mi to tražili, to nas ljuti i čini razočaranim. Želimo da i vi uživate u seksu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)