U trendu

Druga je bila bolja

Malo je stvari koje mogu u toj meri da iznerviraju ženu i da je navedu da poželi da se nakostreši kao mačka kao što je poređenje, u negativnom smislu, sa drugom ženom; naročito ako to poređenje čini njihov partner. Učiniti tako nešto jedan je od najsigurnijih načina da muškarac izgubi ženu koja iole drži do sebe.

Nekada, poređenje se izvrši sa muškarčevom majkom. Ona je bolje kuvala, bolje održavala kuću, bolje peglala njegove košulje, rublje koje je ona prala lepše je mirisalo… Pametna žena se neće dugo baktati sa takvim maminim sinom; ako je iole u situaciji za to (makar ako može da spava na kauču prijateljice dok se ne snađe), reći će takvom muškarcu (ako se onaj ko se tako ponaša može nazvati muškarcem) da se vrati svojoj mami, kad mu je sa njom bilo toliko bolje.

Druga varijanta jeste kada muškarac poredi svoju sadašnju partnerku sa svojom bivšom i govori da je bivša partnerka bila bolja riba ili ljubavnica, kuvarica, domaćica… U ovakvoj situaciji, postavlja se pitanje zbog čega je ona bivša kada je već bila toliko bolja. Verovatno zato što je bila dovoljno pametna da pobegne od takvog muškarca; taj odgovor nije ni naročito bitan, pošto je i ovde najbolje rešenje za sadašnju partnerku da svom „dragom“ preporuči da se vrati svojoj bivšoj kad mu se već toliko dopada; i potom nađe muškarca koji će umeti da je ceni.

Zvuči vam preoštro? Pa i nije. Baš kao što muškarci ne vole kada ih partnerke porede sa drugima, naročito ako je to na njihovu štetu, ni žene to ne vole. I jedni i drugi imaju puno pravo da to ne vole i da zahtevaju da im voljena osoba to ne radi. Ukoliko partner ili partnerka nešto rade pogrešno ili jednostavno loše, postoje i drugi načini da im se na to skrene pažnja.

Zato, dobro bi bilo da i dame i gospoda zapamte: bez poređenja! Bez poređenja sa vašom mamom ili vašom bivšom, bez poređenja sa vašim tatom ili vašim bivšim. Roditelji imaju drugačiju ulogu u životu nego partneri, pa je poređenje besmisleno i njime se samo pokazuje da niste spremni da napustite roditeljsko gnezdo i ponašate se kao odrasla osoba, a što se bivših tiče, ako sadašnje partnere poredite sa njima, to znači da priča sa bivšima još uvek nije gotova i da bi to trebalo raščistiti pre nego što budete mogli da krenete dalje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.