Druži se sa gubitnicima!

Želja da partner ili partnerka vole i prijatelje voljene osobe veoma je česta i sasvim normalna, ali se ne ostvari uvek. Ni blizu. Nekada to nedopadanje ide toliko daleko da ona smatra njegove prijatelje totalnim luzerima i ne razume šta on uopšte traži s njima.

Stvarno, zašto se on druži sa takvima? Perspektivan je, sposoban, dobro mu ide – šta će mu onaj što ni kosu ne može da opere, ili onaj večito neobrijani, onaj što nijednu devojku ne može da zadrži duže od dva dana, onaj što kao da živi na pivu i ništa ne radi osim što gleda utakmice, onaj sa loše plaćenim poslom koji ne pokušava ni da nađe nešto bolje… Šta će mu takva gomila gubitnika kada je on toliko bolji od njih?

Kao prvo, to što je neko od njegovih prijatelja u lošem izdanju sada ne mora da znači da je takav uvek – možda mu se nešto stravično desilo pa se još uvek oporavlja od toga, a vaš dragi ne želi da ostavi ortaka na cedilu samo zato što u poslednje vreme nije čist i mirišljav. Osim toga, neki od tih luzera mogao bi da bude njegov dobar drug još iz detinjstva, osoba koja se možda nikada neće popeti visoko na društvenoj lestvici, ali je zato pouzdan prijatelj. I tako redom – koliko zaista znate o svim tim ljudima pa da možete da budete sigurne da su svi oni totalni gubitnici?

Ono što je potrebno jeste biti oprezan, veoma oprezan u proceni. I, mada je dobro pažljivo osmotriti sa kim se on druži, ipak je najvažnije posmatrati ga. Da li vam se čini da to njegovo gubitničko društvo loše utiče na njega? Ne mislimo na to što će jedno veče nedeljno provesti pijući pivo s njima i gledajući utakmicu, nego generalno uzev, da li imate utisak da ga oni „kvare“, ili ga čine srećnim i on pored njih „napuni baterije“ i nastavlja dalje sa svojim uspešnim životom? Drugim rečima: da li je i vaš dragi gubitnik (na kraju krajeva, bitno je kakav je čovek sa kojim ste, manje je bitno sa kakvim se ortacima povremeno viđa, ako ga oni neće na neki način upropastiti); ili mu sasvim dobro ide, uprkos tome sa kim se druži – ili možda baš zbog toga?

Ako njegovi prijatelji nisu sasvim po vašem ukusu, pa, niko vas ne tera (valjda) da se sa njima družite, važno je da ste sa muškarcem koji vas čini srećnom. A ako vas on ne čini srećnom i ne mislite da vaša veza ima ikakvu perspektivu, njegovi prijatelji su tu najmanje bitni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.