Visoki kriterijumi

Ima dama koje će, zbog usamljenosti i očajanja koje zbog njega polako narasta, kao i zbog rastućeg pritiska sa strane da već jednom nađu nekog i zasnuju porodicu, sniziti kriterijume koje inače imaju, pa ih čak i u potpunosti zanemariti. A to onda ne dovodi do sreće.

Ne govorimo sada o kriterijumima tipa „neću ni za koga, osim za Breda Pita“, „on mora da zarađuje milione evra godišnje“ i tome slično. Ne govorimo o nerazumnom ili jednostavno luckastom. Govorimo o tome da kriterijume ne treba spuštati do besmisla – samo nek je muško sa dve ruke, dve noge i jednom glavom, nema veze što u četrdesetoj i dalje živi s roditeljima i ne pokušava da nađe posao, nema veze što se zbog nehigijene „oseća“ na kilometar, nema veze ovo, nema veze ono, samo da ja konačno nađem nekog.

Čest je savet da se otvorite i prema onima koji su drugačiji od onog što ste sebi zacrtali kao nekakav stereotip, i to jeste dobra ideja – ne morate da izlazite samo s atletski građenim plavušanima, s fakultetski obrazovanim ljudima, s ljudima koji spadaju u nekakav „vaš tip“. U tom smislu, svakako da onome ko se razlikuje od vašeg „tipa“ a ispunjava visoke kriterijume koje ste postavile (recimo, odgovoran, sposoban, snalažljiv, želi ozbiljnu vezu i porodicu, ima shvatanja kakva cenite, solidnog je zdravlja, pazi na sebe…) treba dati šansu – to što nije zamišljeni pric na belom konju ne znači da će ispasti da je konj, možda je samo drugačija vrsta princa (figurativno rečeno).

Kad određujete kriterijume, određujete šta je ono što vam je zaista bitno u vezi, kao i kakav je to muškarac koji bi vas zaista privukao. Te kriterijume je moguće u nekoj meri modifikovati, kad ustanovite da vam do nekog od njih zapravo i nije baš toliko stalo, a shvatile ste da vam do nečeg drugog baš jeste stalo, ali ne treba od njih odustajati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.