Dvostruke poruke

Komunikacija, i to dobra, neophodna je u svakoj vezi. Međutim, nije svaka komunikacija dobra – između ostalog, nekad dobijamo i dvostruke, preciznije rečeno, oprečne poruke, koje su izuzetno zbunjujuće.
Verovatno ste neku takvu poruku nekad dobili i vi: voljena osoba jedno kaže, a uradi nešto drugo. Obeća da će doći do tad-i-tad, a pojavi se tri sata kasnije (i tako više puta – jednom ili dvaput se zaista svakom može desiti). Kaže da želi stalnu vezu s vama, a flertuje s kim god stigne (po onome što čujete sa strane, ne zadržava se samo na flertu – ni približno). Obeća nešto, a ne ispuni obećano (i opet, jednom-dvaput se može desiti svakom, prepreke iskrsnu, ili precenimo svoje mogućnosti, ali ako je češće od toga, postaje problematično).
Kada se neko tako ponaša prema vama, osećate se krajnje izgubljeno i ne znate šta da mislite. Reči te osobe vam govore jedno, ali njena dela govore nešto sasvim drugo – šta je od toga istinito? U mnogim slučajevima ta osoba ne pokušava svesno da vas obmane, već ni sama nije načisto šta želi ni kako se oseća, samo, kako vi da znate šta da mislite kad ni ta osoba samu sebe ne razume?
Kaže se da dela govore jasnije nego reči, i u ovom slučaju, to se obično pokaže tačnim. Dakle, ako vam voljena osoba govori jedno, a njena dela nešto drugo, najverovatnije je ovo drugo pravo stanje stvari. To vam se nekad neće nimalo dopasti, jer biste voleli da pravo stanje stvari bude ono što vam dragi ili draga kažu, ali istina nije uvek dopadljiva.
Šta onda? To znači da, čak i ako je voljena osoba zbunjena i ni sama nije sigurna šta želi i šta oseća, ne morate izgubljeno da se osećate i vi. Iz njenih dela možete zaključiti kakvo je pravo stanje stvari, a onda i odlučiti šta povodom toga želite da učinite (ne mora da bude ništa negativno ni drastično, nekada je voljenoj osobi samo potrebna pomoć kako bi shvatila i prihvatila situaciju).
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.