U trendu

Ekspert otkriva koliko često bi trebalo imati intimne odnose u skladu sa godinama!

Ekspert za kinesku medicinu, Nina Čeng, otkrila je koliko često bi trebalo da imate intimne odnose u skladu sa godinama, kako biste bili što zdraviji i izbegli emocionalni stres.

Često se postavlja pitanje o važnosti intimnih odnosa i koliko često je neophodno da se praktikuju u korist zdravlja.

– Jeste li znali da se premalo seksa u tradicionalnoj kineskoj medicini smatra uzrokom bolesti? Iako tradicionalna kineska medicina često naglašava potencijalne dugoročne učinke preterane seksualne aktivnosti, mnogi ne shvataju da se i nedovoljno seksa smatra problemom, objasnila je Čeng u jednom od videa koje je objavila na TikTok-u.

Prema njenim rečima, drevni kineski lekari verovali su da žene imaju veću verovatnoću da dožive seksualnu frustraciju jer im nije dopušteno da se seksualno izražavaju kao muškarcima.

– Ako ste u dvadesetima, trebalo bi da imate odnos svaka četiri dana, dok bi ljudi u tridesetima trebalo da ciljaju da to bude svakih osam dana – istakla je ona.

Kako starimo, vreme između orgazama se udvostručuje. Dakle, u četrdesetima bi trebalo da imate odnos svakih 16 dana, dok bi oni u pedesetim trebalo da imaju aktivnosti svaki 21 dan.

Na kraju, u šezdesetim bi trebalo da budete intimni svakih 30 dana, tvrdi Čeng, a prenosi index.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)