Evo koliko seksa nedeljno je dovoljno za sreću, šokiraćete se

Jedno od najčešćih pitanja u vezi sa seksom jeste koliko seksa je zapravo dovoljno. Evo odgovora…

Prva stvar koju treba da znate jeste da ako se uopšte ovo pitate to znači da razmišljate o seksu na pogrešan način ili vaše potrebe nisu zadovoljene. Nema sumnje da je seks jedan od ključnih faktora veze i prema njemu često merimo koliko smo zadovoljni vezom. Ipak, tačan broj po pitanju “prave količine seksa” ne postoji.

Naučnici su dokazali da postoje određene faze veze u kojima se učestalost seksa menja. Helen E. Fisher je još 1998. objavila tada revolucionarno istraživanje koje je utvrdilo tri faze u svim dugoročnim vezama: požuda, privlačnost i privrženost.

Pogađate, u prvoj se fazi seksate kao zečevi, u drugoj se i dalje puno seksate, ali možda manje intenzivno, a u trećoj seks zamenjujete maženjem i nežnostima. U tome nema ništa loše, to je prirodni tok svakog odnosa.

Drugo istraživanje pokazalo kako se svega 5% parova seksa četiri puta nedeljno ili češće, a čak cela jedna trećina se seksa ređe od jednom mesečno. Stoga, vreme je da se pomirimo s tim da ne postoji sat kojim bismo mogli izmeriti sreću u našoj vezi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.