Evo šta MORATE znati pre nego što počnete da živite zajedno

Kada se useljavate sa vašim partnerom, pristajete na to da će se mnoge stvari promeniti. Mnogi se premišljaju da li i kad treba da naprave ovaj korak, a Men’s Health donosi nekoliko koraka koje morate uzeti u obzir pre donošenja odluke. Evo šta morate znati pre nego što počnete da živite s partnerom.

Potpredsednica stranice Dating.com, Marija Saliven otkrila je nekoliko činjenica i stvari koje treba uzeti u obzir ukoliko planirate da se uselite sa svojim partnerom.

Ukoliko oni ne čiste za sobom i ostavljaju prljavu odeću, tanjire i stvari iza sebe misleći da će to neko drugi očistiti, onda oni nisu spremni za useljavanje. Zamislite da vi morate čistiti za njima svaki dan, ukoliko ste spremni na to, onda imate zeleno svetlo za useljavanje.

„Da li je vaš partner finansijski stabilan, ili kasni s plaćanjem računa i ima mnogo dugova? Razmislite o tome, to je važna stvar koju treba uzeti u obzir, u suprotnom ćete se naći u situaciji u kojoj vi plaćate račune za oboje“, kaže Saliven.

Proučite njihove prijatelje, upoznajte ih kako bi shvatili kakvi su ljudi u pitanju. Ako ne obratite pažnju na ovakve stvari, mogli biste završiti u stanu sa partnerom i nekim od njegovih prijatelja koji je pogrešno protumačio vašu dobrodošlicu i samovoljno produžio svoj boravak u vašem stanu. Takođe, važno je znati s kim se druži jer svi organizuju zabave i druženja u stanu, pa će tako to uraditi i on. Bitno je znati koga ste pustili u stan.

„Nakon što uselite skupa, stvari će se promeniti. Količina seksa će se smanjiti, nećete više žuriti u krevet zajedno čim se vidite. Kada ste stalno u njegovoj blizini, on će vas početi manje privlačiti“, kaže Saliven.

Potrebno je napraviti kompromis oko čišćenja, podeliti obaveze između sebe. Nema ništa pogrešno u tome da, ukoliko neko ima manje radnih sati na poslu, odradi više posla kući jer će imati više slobodnog vremena. Ipak, važno je raditi sve u dogovoru s partnerom, kako ne bi došlo do nepotrebnih svađa.

Budite spremni na otkrivanje iritantnih stvari koje vaš partner radi.

„Desiće se da ćete otkriti da vaš partner pribor za nokte ostavlja na pogrešnim mestima, da nekada ne čisti iza sebe i slično. Važno je ne izgubiti živce u takvim momentima, ali u isto vreme znati objasniti svom odabraniku da nešto što radi nije u redu i da s tim mora prestati“, kaže Saliven.

Vejn Vajtmen, autor knjige „Shacking Up“ kaže kako je umesto vikanja na partnera zbog prljave odeće na podu preporučljivo reći mu nešto poput „Veoma sam srećna kada podigneš odeću s poda i baciš je u korpu“.

Jedna od najvažnijih stvari jeste odvojiti vreme za sebe, svoje hobije i obaveze. Ukoliko imate vreme koje provodite odvojeno, više ćete ceniti vreme koje provodite skupa. Zapamtite da se niko nije rodio sa iskustvom, normalno je da ćete vi i vaš partner praviti greške, svađati se i učiti zajedno. Važno je da zapamtite da, stupanjem u vezu i useljavanjem zajedno, počinjete funkcionisati kao tim koji se skupa bori sa svim problemima i nesporazumima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.