U trendu

Evo šta znači kad mu je kriv penis, u jednom slučaju javite se hitno lekaru

Iako većina penisa ima tendenciju da bude ravna, ali imati zakrivljenog je očito češća pojava nego što mislite. Poznato je da neki imaju blagi zakrivljenje iz određenih razloga.

Znamo da postoje u svim oblicima i veličinama. I, iako većina njih izgleda ravno, moguće je da se zakrive, ali najčešće to nije razlog za brigu i postoje razlozi zašto bi se moglo činiti da ima neobičan oblik.

Dr. Rena Malik je urologinja, hirurg  seksualna edukatorka često objavljuje videozapise na internetu kako bi pomogla mnogima da bolje razumeju seks i telesne funkcije. Tako često objavi sadržaj kojim podučava pratioce, a nedavno je bila iskrena i o penisima.

U nedavnom videu govorila je o tome kako penisi ponekad mogu biti zakrivljeni, a pokazalo se da postoje razlozi zašto su neki pomalo savijeni. Dr. Malik se poziva na studije u kojima su muškarci beležili oblike svoje muškosti, a rezultati su pokazali da se 87% penisa smatra ravnim, dok je 13% obeležilo kao više zakrivljene.

Dodatno, istaknuto je da se oni koji su zakrivljeni naginju mnogo češće ulevo nego udesno. Takođe, kada su penisi snimljeni iz bočnog ugla, otkriveno je da je zakrivljeni oblik češći nego što su mnogi prvobitno mislili. To je zato što je ipak 70% bilo ravno, a 25% zakrivljeno prema gore.

U međuvremenu se čini da je 5% zakrivljeno prema dole. Objašnjavajući ove nalaze, dr. Malik je rekla da  mnogi imaju zakrivljen polni organ.

– Mnogi imaju zakrivljenost penisa, a to nije problem. Zapravo, sve dok imate normalan odnos i uživate i vaš partner uživa, to uopšte nije problem – objasnila je i takođe napomenula da ponekad oblik penisa može postati problem i ako primetite promenu možda ćete morati otići na pregled.

Ako je promena izražena, mogli biste imati nešto poznato kao Peyronijeva bolest, što je stanje povezano sa zakrivljenošću penisa.

Kad se problem ne razmotri, seks može biti težak, bolan i ponekad nemoguć. Svako ko ima ovakve simptome trebao bi posetiti lekara što je pre moguće, piše Daily Star.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar